Roditeljstvo

Bebe se generalno plaše kupanja, ali to možete da pretvorite u zabavu

Između prve i druge godine vaše dete će se možda bojati kupanja u kadi. Uplašiće se da se ne oklizne i ne padne, ulazak sapuna u oči biće problem, a možda će biti dovoljan za strah sam zvuk vode koja teče.

Utorak, 15.12.2020.

14:39

Izvor: Super žena

Bebe se generalno plaše kupanja, ali to možete da pretvorite u zabavu
Foto: Depositphotos, FamVeldman

Podeli:

Bebe morate da kupate, pa je vaš zadatak da otkrijete kako najbolje da ovo iskustvo pretvorite u pozitivno. Da biste izbegli sapun u očima, lice perite s vlažnom krpicom i tako ga isperite. Koristite šampon za bebe koji ne peče okice.

Bebe koje se boje uda uđu u kadu ne treba prisiljavati da to urade. Možete pokušati bebu da okupate u lavoru, ali ako je bebi i to zastrašujuće, kupajte bebu sunđerom bez ulaska u kadu nekoliko meseci. Ovim ćete dati bebi vremena da savlada strah. Kad budete ponovo počinjali s kupanjem u kadi, probajte s nekoliko centimetara dubine. Obavezno pre nego što otčepite kadu izvadite prvo bebu iz nje.

Iako neki roditelji bebu kupaju svaki dan, sve dok ona ne počne da puzi po podu i aktivno se igra na podu, nema potrebe za dugačkim kupkama više od 2 do 3 puta nedeljno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare