Roditeljstvo

Snouden dobio sina: Par pozirao sa bebom na Instagramu FOTO

Američki uzbunjivač Edvard Snouden i njegova supruga dobili su sina, a na fotografijama objavljenim danas na društvenim mrežama ovu informaciju podelili su s javnošću.

Subota, 26.12.2020.

16:06

Izvor: Tanjug

Snouden dobio sina: Par pozirao sa bebom na Instagramu FOTO
Foto: Getty/Rosdiana Ciaravolo / Stringer

Podeli:

"Srećni praznici od naše novoproširene porodice", napisala je Lindzi Mils, Snoudenova supruga, deleći na Instagramu fotografije para koji drži novorođenče.

"Kao što smo i očekivali, u njegovoj porodici je prinova. Edvard i Lindzi dobili su sina. Majka i beba su u odličnom zdravlju", izvestila je danas ruska novinska agencija Interfaks pozivajući se na Snoudenovog advokata Anatolija Kučerenu, prenosi Rojters.

Edvard Snouden je prošlog meseca najavio da će tražiti rusko državljanstvo zajedno sa suprugom zbog njihove buduće porodice.

Par je naglasio da se plaši da bi mogli biti odvojeni od sina, u eri pandemije i zatvorenih granica, ako ne postanu dvojni američko-ruski državljani.

Rusija je Snoudenu već odobrila stalnu boravišnu dozvolu, potvrdio je ranije ove godine advokat Kučerena, što je najvažniji korak ka ruskom državljanstvu.

Snouden (37) je pobegao iz Sjedinjenih Država, jer kao službenik američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA), 2013. godine objavio strogo poverljive podatke o metodama koje primenjuje američka obaveštajna služba, uključujući i ilegalna prisluškivanja stranih lidera.

Američke vlasti već godinama žele da Snoudena izvedu pred sud zbog krivičnih dela špijunaže za koje je optužen 2013. godine, podseća Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.