Jagodina finansijski pomaže vantelesnu oplodnju

Odbornici Skupštine grada Jagodine jednoglasno su usvojili odluku da parovi koji se bore sa sterilitetom i koji su u procesu vantelesne oplodnje dobiju jednokratnu pomoć od 100.000 dinara.

Bebe | Tanjug |
Podeli
Foto: Shutterstock/Photographee.eu
Foto: Shutterstock/Photographee.eu

Kako se navodi, pravo na ovu pomoć, koja je doneta u cilju povećanja nataliteta, imaće parovi koji imaju prebivalište u Jagodini najmanje dve godine od dana podnošenja zahteva za dobijanje pomoći.

Odbornici jagodinskog parlamenta za četiri puta su povećali i finansijsku pomoć obolelima od malignih bolesti, tako da će oni od sada dobijati 10.000 dinara svakog drugog meseca, odnosno ukupno 60.000 godišnje.

"Oboleli od malignih bolesti finansijski iscrpljuju porodice, jer su troškovi lečenja veliki, pa je zato na predlog predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme odlučeno da se taj iznos poveća. Druga odluka je takođe važna jer se tiče nataliteta. Troškovi vantelesne oplodnje su takođe veliki i naša lokalna samouprava je prvi put donela odluku da se tim parovima dodeli jendokratna pomoć od 100 000 dinara”, rekao je gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 7 sledeca idi na stranu