Roditeljstvo

Mama rekorderka: Rodila bebu tešku skoro šest kilograma

Beba Emilia je došla na svet 16. aprila, a doktori su čak pomislili da mama nosi dve bebe.

Petak, 30.04.2021.

12:11

Izvor: Izvor: B92/24sata.hr

Mama rekorderka: Rodila bebu tešku skoro šest kilograma
Foto: Shutterstock/Lolostock

Podeli:

Amber Kumberland (21) se iznenadila kad je nakon 20 sati porođaja ugledala svoje dete. Rodila je devojčicu tešku 5840 grama.

Emilia je stigla na svet 16. aprila, a doktori su čak pomislili da Amber nosi dve bebe. Ipak, umesto takvog iznenađenja, porodili su drugu najveću bebu u Velikoj Britaniji. Rekord drži dete rođeno 2012. godine i bilo je teško 6463 grama.

"Beba je bila toliko velika da su teško mogli da je vide celu jednom ultrazvučnom sondom. Zato su posumnjali da nosim blizance. Imala sam ogroman stomak, svi su ga komentarisali na ulici. Kad sam se porodila, na licima partnera i doktora mogla sam da vidim da su šokirani, a onda su se svi počeli da smeju", prepričala je porodilja britanskim medijima.

Amber je danima pokušavala podstakne porođaj, ali bez uspeha.

"Pojela sam pola kilograma sirovog ananasa, koristila esencijalna ulja i slane kupke, čak i akupunkturu, sve što sam mislila da bi moglo da pomogne. Stomak mi je bio pun strija i na kraju sam se porodila carskim rezom", dodala je novopečena majka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare