Roditeljstvo

Španski magazin predložio roditeljima imena za decu: Darinka, Danica, Miroslava, Goran...

Časopis ¡Hola!, jedan od najčitanijih nedeljnih magazina u Španiji, koji piše o životima poznatih, u najnovijem broju roditeljima predlaže da deci daju slovenska imena, među kojima su i ona vrlo česta u Srbiji.

Utorak, 28.09.2021.

16:41

Izvor: Super žena

Španski magazin predložio roditeljima imena za decu: Darinka, Danica, Miroslava, Goran...
Foto: Profimedia

Podeli:

"Iako možeš da pomisliš da je neke reči iz slovenskih jezika nemoguće izgovoriti, nije tako. Imena su lepa i prilično se dobro uklapaju u naš jezik", piše ¡Hola! u tekstu objavljenom u ponedeljak pod nazivom "40 lepih i originalnih imena slovenskog porekla za bebe".

"Među zemljama slovenskog govornog područja dobro je to što su mnoga imena slična. Da biste pronašli inspiraciju pripremili smo vam manji popis s 40 najkorišćenijih imena za dečake i devojčice", piše časopis.

Među ponuđenim imenima koje časopis predlaže su i imena vrlo česta u Srbiji: Boris, Goran, Mirko, Danica, Darinka, Milka, Miroslava, Zora, Milivoje... Uz imena se nalazi i njihovo značenje.

Po podacima španskog statističkog zavoda INE, u Španiji, zemlji sa 47 miliona stanovnika, roditelji su dosad u 2021. godini novorođenim dečacima najčešće davali imena Hugo, Martín, Lucas i Mateo, a devojčicama Lucía, Sofía, Martina i María.

I ranije su Španci decu nazivali nekim slovenskim imenima, a među njima su Igor i Tanja.

Pogledajte i sami listu imena... Možda ne razumete španski, ali ćete lako prepoznati imena koja su na spisku.

https://www.hola.com/padres/20210927304898/nombres-de-bebe-originales-europa-eslavos/

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.