Budi bolja, budi bolje

Šta kažu verovanja, a šta nauka: Da li treba jesti što više mesa, ako želite da vaše dete bude dečak

U emisiji "Jutro" gostovali su ginekolog dr Vanja Miloševićem i Jasna Jojić, antropološkinja.

Bebe | TV Prva |, Super žena |
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

"Ako želite da vaše dete bude dečak, da li treba da što više jedete crveno meso? Da bi dobili devojčicu, treba li da se prejedate čokoladom? A kog pola će biti dete ako vodite ljubav pod unim mesecom? Ovo su samo neki od saveta koje mogu čuti mladi parovi koji žele da odaberu da li će dobiti dečaka ili devojčicu.
Takođe postoje i saveti koji podsećaju na medicinske, a kojima se garantuje željeni rezultat. U Crnoj Gori se, na primer, i dalje se rađa više dečaka.
O tome šta kažu narodna verovanja a šta nauka, razgovaramo sa ginekologom dr Vanjom Miloševićem i Jasnom Jojić, antropološkinjom", najavili su voditelji.

"Moj lični utisak je da danas žene više žele devojčice, a i očevi isto. Menja se ta sklonost, ka polu. Mirniji je život sa njima i uglavnom se manje brinu roditelji za devojčice nego za dečake. Verujem da se pretenduje ka devojčicama, mada su naravno ponosni i oni koji imaju sinove", rekla je Jasna.

Na pitanje da li su kod doktora dolazili i pitali ga li postoji način da dobijemo muško dete, stručnjak kaže:

"Da, ali mi nismo ti koji ispunjavamo želje u tom smislu. Najvažnije je da deca budu zdrava i to je prioritet. Što se tiče Crne Gore, razbiću iluziju - nauka kaže da na 100 devojčica se rodi 105 dečaka", rekao je dr Vanja.

Ceo prilog pogledajte u video-materijalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu