Roditeljstvo

"Došla mi je ideja da se porodim u okeanu" – to je i uradila; ljudi zgroženi FOTO/VIDEO

Mnogi smatraju da je bebu rodila u nehigijenskim uslovima...

Četvrtak, 02.06.2022.

15:18

Izvor: superžena

Default images

Podeli:

Džozi Peukert (37) postala je popularna nakon što je sa suprugom doputovala u Nikaragvu kako bi se porodila u Pacifikom okeanu.

"Talasi su imali isti ritam kao i kontrakcije, zbog tog glatkog toka sam se osećala veoma dobro. U glavi mi je došla ideja da želim da se porodim u okeanu i pošto su uslovi bili ispravni, to sam i učinila".

Majka četvoro dece poslala je svoju decu kod prijatelja kada je saznala da njen porođaj počinje, a ona i njen partner Beni Kornelijus (42) odvezli su se na plažu sa priborom za porođaj - uključujući peškire, činiju sa sitom za placentu, gazu i papirne ubruse.

Džozi i Beni su potom dočekali svog sina, Bodija Amora Oušna Kornelijusa.

"Moj prvi porođaj je bio traumatičan u klinici, a drugi porođaj kod kuće, ali do trećeg je čak i babica u mom domu bila previše. Ovaj put nisam imala preglede kod doktora, ultrazvuke... Nismo imali termin ili rok da beba stigne, samo smo verovali da će naša beba proći put".

Međutim, ova mama naišla je na lavinu negativnih komentara i pitanja.

Jedna osoba je pitala: "Da li je ovo sanitarno? Ima puno bakterija u vodi".

Dok je drugi rekao: "Kakav šok za tu bubu - od tople materice do hladnog okeana."

Ali mama je brzo odgovorila na negativnost kako bi odbranila svoje postupke, navodeći da je njen sin "savršeno zdrav" i preduzeti su odgovarajući koraci kako bi se osiguralo da porođaj u okeanu bude bezbedan.

Rekla je: "Bodi je rođen u podnevnom suncu kada je bilo oko 35 stepeni, uopšte nismo bili zabrinuti da će mu biti hladno i nisam imala nikakve brige o infekcijama koje se prenose vodom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.