Roditeljstvo

Mladu majku osudili na društvenim mrežama: "Probušila sam ćerki uši dva dana nakon rođenja" VIDEO

Mnogi korisnici ostali su zapanjeni snimcima novorođene bebe nakon što su primetili da ima izbušene uši.

Utorak, 07.06.2022.

13:57

Izvor: The Sun

Mladu majku osudili na društvenim mrežama:
Foto: justoomm/Shutterstock

Podeli:

Jedna majka izazvala je burnu raspravu na internetu nakon što je otkrila da je ćerki probušila uši samo dva dana nakon porođaja.

Naime, majka Lara je podelila snimak svoje ćerke na kom se vidi bujna kosa deteta, ali kosa nije bila ono što je privuklo pažnju ljudi: mnogi korisnici TikToka ostali su zadivljeni slikama novorođene bebe jer su primetili da ona već ima izbušene uši.

U TikTok video snimku koji je prikupio više od 10 miliona pregleda, mama je napisala: "Svi mi govore: 'Bebina kosa neće ostati, sve će da joj opadne', a i dalje joj je glava prekrivena kosicom".

Ipak, većina korisnika je počela da se raspravlja oko njenih izbušenih ušiju, zbog čega su se mnogi i posvađali u komentarima.

"Zašto ne sačekati sa minđušama dok dete samo ne kaže da ih želi?", pitao se jedan korisnik, dok je drugi dodao: "Mislim da ne bi trebalo da stavljate minđuše detetu koje još ne može da izrazi želju za njima".

Majka je odlučila da odgovori na ove komentare, pa je kasnije objasnila zašto je odlučila da ćerki tako rano probuši uši.

"Deca stara 2-3 dana ne osećaju bol koji osećaju sa godinu ili dve! Rupice im prave neonatolozi, lekari specijalizovani za negu novorođenčadi, u bolnici pri rođenju", otkrila je ona.

Ona je dodala da je ušna resica u tom uzrastu mnogo mekša, pa beba neće osetiti bol od pirsinga, a rekla je da njena devojčica nije ni reagovala na pirsing.

Neki se ipak nisu složili sa takvom odlukom, ali bilo je mnogo onih koji su stali u odbranu majke i koji u tome ne vide ništa loše. "Ne razumem zašto svi imaju toliki problem sa minđušama...", prokomentarisao je jedan korisnik.

"Svi se žale zbog minđuša, a meni su uši probušene u istom uzrastu i nisam umrla", glasio je jedan komentar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.