Roditeljstvo

Noćna mora svakog roditelja je vrištanje bebe u automobilu: Evo kako da je smirite

Noćna mora svakog roditelja je da usred vožnje automobilom beba počne da vrišti i plače. Koliko puta ste čuli priču da beba čim sedne u automobil odmah zaspi? To je sjajno ako imate tu sreću.

Ponedeljak, 22.08.2022.

09:04

Izvor: Novosti

Noćna mora svakog roditelja je vrištanje bebe u automobilu: Evo kako da je smirite
Foto: Onjira Leibe/Shutterstock

Podeli:

A šta ako dete neće u auto-sedište ili ne voli vožnj? Svaka vožnja će biti previše stresna. Ne gubite nadu, pokušajte da primenite neki od sledećih saveta i krenite u vožnju.

Prvo šišanje: Dečak ronio suze, a onda su ga frizeri u sekundi smirili VIDEO

Proverite bebi-pojas

I sami znate da bebin plač može da ukaže da joj nešto smeta. Bebe brzo rastu i možda niste obratili pažnju, ali vrlo je moguće da je pojas na auto-sedištu steže i da se ne oseća prijatno. Kada je beba mirna, proverite da li joj je udobno i da li joj svi dodaci odgovaraju.

Decu ne treba preterano hvaliti, kažu stručnjaci

Obezbedite malo zabave

Vi volite mirnu vožnju i uživate u tišini, ali za mlade umove u razvoju, vožnja automobilom vrlo brzo postane dosadna. Ponesite mu omiljene igračke, i svaki put ih zamenite novim. Na taj način će se osećati kao da je kod kuće i biće opuštenije. Potrudite se da igračke ne budu tvrde da se dete ne bi povredilo ako zakočite.

Roditelji beogradskih četvorki za TV Prva: "Predlagali su nam abortus" VIDEO

Pustite zabavnu ili umirujuću muziku

U zavisnosti od toga šta dete voli i da li želite da zaspi ili bude budno, odaberite muziku. Sve u svemu deca vole muziku i taj način umirivanja se pokazao kao najefikasniji.

Proverite temperaturu u automobilu i da li mu bije sunce

Toplota najviše razdraži dete. Njemu je već nezgodno u auto-sedištu i sigurno mu e jjoš više vruće. Vodite računa da ne bude direktno izloženo suncu i obavezno uključite klimu da bi se osećalo prijatnije.

Neka vaša beba istraži sedište i navikne se na njega

Ako dete plače svaki put kada ga stavite u sedište, uzmite jedan dan i ponesite ga kući, pružite detetu priliku da ga malo istraži i shvati da to nije nikakav bauk.

I savet za kraj. Nemoje da brinete, jer ovo je samo faza koja će proći. Dete će vrlo brzo početi da uživa u vožnji, samo budite stpljivi i učinite koliko god možete da vožnja bude opuštena i zabavna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.