Roditeljstvo

"Glupo je da žena dobije poklon samo zato što je rodila", tata pokrenuo žestoku raspravu

Jedan korisnik poznate društvene mreže Redit naišao je na raspravu na Fejsbuku o tome da li i šta treba kupiti ženi za poklon posle porođaja. Reč je o "puš" darovima koji su sve češći u našem okruženju zbog kojih društvo vrši pritisak da su obavezni.

Utorak, 13.09.2022.

09:18

Izvor: superžena

Foto: Nina Buday/Shutterstock

Podeli:

"Bilo je raznih komentara, od onih da je glupo poklanjati ženi nešto zato što je rodila, do toga da joj se poklone vreme i pažnja, ali i konkretnih primera poklona", napisao je muškarac koji će i sam za nekoliko meseci postati tata.

"Sad razmišljam možda ženi kao znak pažnje bi trebalo nešto pokloniti da je dočeka kad se vrati iz bolnice. Čisto iz razloga da se i ona oseća posebno jer su nakon porođaja sva svetla uperena u bebu", dodao je, pa upitao druge za iskustva i savete.

Bilo je raznih komentara od toga da je ideja darivanja ženi nakon porođaja glupa do predloga što joj kupiti. Bilo je i onih komentara da joj pokloni svoje vreme, da pomaže, bude sa njom i detetom i olakša joj itd.

Objava je u samo nekoliko sati prikupila mnogo komentara, a neke odgovore prenosimo u nastavku.

"Mene je, kad smo došli kući, dočekao buket i kroasan sa pistaćima. Nikad više nisam uživala u tom kroasanu kao tada, nakon tri dana bolničke hrane. Pamtiću ga zauvek. Poenta: samo ti znaš šta će tvoju ženu razveseliti".

"Cveće ili nakit, ne možeš da promašiš".

"Meni je muž kupio minđuše, mala zlatna slova prvog i srednjeg imena naše ćerke (znali smo da je devojčica i naravno ime unapred). Prelepe, ne preterano skupe, i večno ću ih imati kao prvi poklon koji sam primila kao majka čarobne devojčice. Nije nešto što moraš da učiniš, naravno, ali mislim da je kao gest lepo - trudnoća i porođaj nisu nimalo laki, koliko god beba bila željena".

"Baloni su najveće bacanje novca. Ostalo je skroz ok".

"Plati nekog da dobro počisti stan kad dođe sa porođaja, da sve bude tip-top". "Mene su moj muž i sinovi dočekali sa super sređenom kućom. Kad sam ušla i to ugledala… Čoveče, pa ja se samo mogla da se zavalim i opustim, najbolja stvar koju mi neko može poželeti, kada sam ovako iscrpljena".

"Lično nisam svojoj ženi ništa kupovao osim cveća i torte kad je došla. Iako, neki komad nakita nije loša ideja".

"Ja bih joj kupio čepiće za uši".

"Ja sam dobio dete pre mesec dana, poklonio sam joj pažnju zadnjih devet meseci tako da ne vidim šta imaš da joj poklanjaš posle porođaja, pa ne ideš svojoj supruzi u babine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.