Roditeljstvo

Muškarac odbija da prisustvuje porođaju: "Odvratno je"

Svaka žena tokom porođaja treba da ima podršku i ohrabrenje, pa zato nije čudno što možda želi u porođajnoj sali prisustvo svog partnera.

Ponedeljak, 19.09.2022.

08:01

Izvor: superžena

Muškarac odbija da prisustvuje porođaju:
Foto: Antonio Guillem/Shutterstock

Podeli:

Jedna buduća mama našla se u strahu i neverici nakon što je njen suprug izjavio da ne želi da prisustvuje porođaju, jer mu je sam proces "odvratan".

Jelena Đoković objasnila razliku između roditeljstva kod nas i u svetu: "Naše nije upotrebljivo"

Mama je za časopis "Slate" objasnila da je trudna sa svojim prvim detetom tek nekoliko nedelja, a porođaj je već problem u njenom braku.

Ispovest muža: Moja žena je abortirala, sada od mene traži 50.000 dolara da bi mi rodila dete

"Znam da mogu sama da se pripremim i planiram, ali želim da moj suprug bude uz mene. Bio mi je uteha i podrška u trudnoći, ali se sada plaši da bude u sali", napisala je.

Objašnjava da nje suprug dolazi iz sredine u kojoj muškarci obično čekaju radosnu vest u čekaonici, pa i on sada brine hoće li u porođajnoj sali ostati paralizovan od straha ili da će čak možda reći nešto pogrešno.

"Rekao mi je da mu je pomisao da bude prisutan u sali – odvratna. Upotrebio je malo blažu reč, ali jasno je šta je hteo da kaže”, dodala je žena i potražila savet kolumnistkinje Prudens. "Recite mu da uradi šta god želi. Ali ako već sada pokazuje slabost, to bi mogao biti još veći problem kad stigne beba. Okupite prijatelje i porodicu, recite im da vaš partner nije siguran hoće li moći da pomogne i potražite njihovu podršku, ako smatrate da bi oni podržali vaš zahtev", samo su neki od komentara na njeno pitanje

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.