Apel svim roditeljima: Ovaj modni dodatak može da izazove gušenje deteta

Kolorične trake za devojčice, koje mame često obožavaju na glavama svojih ćerki, mogu da izazovu ozbiljne posledice. Medicinska sestra Sara, koja s koleginicom Kesi vodi Instagram profil CPR Kids, detaljno je objasnila i koje posledice.

Bebe | J.V. | superžena |
Podeli
Foto: STEFI PANCHESCO/Shutterstock
Foto: STEFI PANCHESCO/Shutterstock

''Jedna stvar koju nikad ne bih stavljala na svoju bebu su trake za glavu, a isto preporučujem i ostalim roditeljima. Kupovala sam u supermarketu kad sam videla mamu s malom bebom. Sve što sam mogla da primetim bile su bebine noge i telo, dok joj je krov dečijih kolica prekrivao lice'', objasnila je u objavi na Instagramu.

Kad je pogledala malo bolje, Sara je primetila da beba bespomoćno udara nogicama, a to joj je, itekako, bilo čudno.

''Sagnula sam se da vidim šta se događa s bebom, a ono što sam videla me je šokiralo. Naime, bebina traka za glavu je skliznula i samim tim joj je blokirala nos i usta, a lice joj je poprimilo tamno ljubičastu boju. Gušila se. Iste sekunde sam otrčala do njene mame, maknule smo joj traku i začule samo snažan plač'', ispričala je medicinska sestra.

Ovim postupkom medicinska sestra upozorava sve roditelje kada je reč o ovom modnom dodatku.

"Samo obično okretanje glave ili bilo kakvo pomeranje može skinuti traku, a to može izazvati gušenje vašeg deteta..." naglašava ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu