Mama zabranila svekrvi da menja pelene unuku – iz neobičnog razloga

Jedna mama smatra da je privatnost deteta najvažnija, te je zabranila svim drugima, osim suprugu, da menjaju pelene njenom detetu.

Bebe | index.hr/superžena |
Podeli
Foto:New Africa/Shutterstock
Foto:New Africa/Shutterstock

Za ovu novopečenu mamu sprovođenje ovog pravila znači rano postavljanje standarda. Njeno dete nije previše oduševljeno menjanjem pelena, pa je ova mama, takođe, otkrila da presvlači dete tek kada prestane sa plakanjem.

Kako je anonimno ispričala na forumu Mumsnet, prilično se uznemirila kada je njena svekrva odlučila da promeni pelenu unuku bez njenog pristanka. Kako je objasnila, baka je bez pitanja i na silu presvukla bebu, iako je dete plakalo

"Umesto da prestane, ona je i dalje insistirala da mu promeni pelenu. Onda sam presekla. Ne znam da li sam u pravu, ali smatram da bi roditelji, ipak, trebalo da odlučuju ko će da menja pelene njihovom detetu. Da je u jaslicama ili da ima dadilju, bila bi to druga priča, ali još uvek je sa nama. Smatram da nema potrebe da ga prisiljavamo na nešto što ne želi", rekla je ona.

Mišljenja čitalaca njene objave bila su podeljena. I dok jedni smatraju da preteruje sa rigoroznim pravilom, drugi, pak tvrde da nije ništa pogrešila.

"Mislim da si pravilno odlučila. Ako neko ne poštuje tvoja pravila i granice kao roditelja, a ipak si ti detetova majka, onda je to njihov problem, a ne tvoj", samo je jedan od mnogih komentara podrške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 6 sledeca idi na stranu