Inicijativa: Turci zainteresovani da grade auto-put "Vožd Karađorđe"

Predstavnici Ministarstva građevinarstva razgovarali su sa delegacijom turske firme "Kaljon" o mogućnostima za saradnju na infrastrukturnim projektima u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 08.10.2019.

12:28

Inicijativa: Turci zainteresovani da grade auto-put
Foto: Ministarstvo graðevinarstva, saobraæaja i infrastrukture

Posebno je u fokusu razgovora bila izgradnja brzih saobraćajnica, uključujući i šumadijski koridor "Vožd Karađorđe", saopšteno je iz ministarstva.

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica upoznao je predstavnike "Kaljona" sa iskustvima srpsko-turske saradnje na infrastrukturnim projektima, kao i o planovima Srbije za nastavak ulaganja u infrastrukturu u okviru novog investicionog ciklusa.

Predstavnici kompanije "Kaljon" iskazali su zainteresovanost da se bolje upoznaju sa projektima koje Srbija planira, posebno u oblasti drumskog, železničkog i vazdušnog saobraćaja, kao i stanogradnje, saopšteno je.

Kompanija "Kaljon" osnovana je 1974. i realizovala je neke od najvećih projekata u Turskoj u oblasti vazdušnog, drumskog i železničkog saobraćaja, uključujući i izgradnju novog aerodroma u Istanbulu i trenutno upravlja projektima ukupne vrednosti oko 30 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: