Od čega zavisi kada ćete dobiti 100 evra?

U petak 15. maja počele su prijave za jednokratnu pomoć svim punoletnim državljanima Srbije u iznosu od 100 evra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2020.

08:50

Od čega zavisi kada ćete dobiti 100 evra?
Foto: Depositphotos, VAKSMANV101

Uplate su počele 25. maja, a očekuje se da svi koji su se prijavili novac dobiju najkasnije do 7. juna.

Mnogi koji su se prijavili još prvog dana očekivali su da im novac bude isplaćen, ipak, to nije kriterijum za isplatu. Naime, redosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun, a ne od toga kada ste se prijavili.

Ministar finansija Siniša Mali kaže da novca ima i da je ovo "slika jake i moderne Srbije", koja nijednog trenutka ne ugrožava finansijsku stabilnost zemlje, a istovremeno čuva proizvodne kapacitete i radna mesta.

"Radujem se tom trenutku kada ćemo isplatiti sav novac i pokazati da država stoji iza svojih obećanja", kaže Mali.

Na kritike da je ova mera možda populistička, Mali kaže da je mera isključivo ekonomska, da su tu meru sprovele i SAD i Singapur, najrazvijenije zemlje sveta.

Ukoliko još niste dobili novac, posetite sajt https://idp.trezor.gov.rs/validate-account i u dva koraka saznajte koji je status vaše prijave.

Potrebno je da upišete svoje podatke i odmah ćete videti da li je novac na vašem računu ili nije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: