Najveći pad danske ekonomije od Drugog svetskog rata

Danska ekonomija ove godine se suočava s najvećim padom od Drugog svetskog rata, što je posledica globalnih mera protiv koronavirusa.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.05.2020.

08:29

Najveći pad danske ekonomije od Drugog svetskog rata
Foto: Depositphotos, koya979

To je izjavi ministar financija Nikolaj Vamen.

"Ozbiljno je. Korona kriza će verovatno uticati na dansku ekonomiju u nekoliko narednih godina, ali iscrtali smo put izlaska iz krize i tako već preduzeli prve važne korake", izjavio je u sredu Vamen.

Rojters podseća da je Vamen u aprilu rekao da se Danska suočava s jednim od "najmračnijih poglavlja" svoje istorije, dok je danaska Vlada predvidela pad ekonomije između tri i šest odsto.

Britanska agencija navodi da se da ekonomija u evrozoni doživi pad od 7,5 posto ove godine. Tokom financijske krize 2009. godine, danska ekonomija doživela je pad od 4,9 posto, podseća Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: