"Žene, niste same": Una i Đole podržali akciju; prijavi se i ti kako bi ljudi čuli tvoju priču

Direktorka portala b92.net Tamara Velkovski gostovala je u radio-emisiji "Play jutro" kod Une i Đoleta kako bi detaljnije govorila o velikoj letnjoj akciji "Budi bolja, budi bolje", portala b92.net, koja u fokus stavlja mentalno zdravlje žena.

Budi bolja, budi bolje | superžena |
Podeli
Foto: Una,Tamara, Đole
Foto: Una,Tamara, Đole

Ukoliko i ti želiš da ispričaš svoju priču i pomogneš drugim ženama koje su u problemu, javi nam se.

Prijavu možeš jednostavno popuniti ovde,

ili nam poslati poruku na Fejsbuk strani Super žena ili Instagram nalogu superzenab92

Akcija "Budi bolja, budi bolje" je rezultat udruženih snaga projekta #kakosi i Superžene, s tim što je, kako je rekla direktorka B92.net, ova akcija prevazišla prvobitni kontekst pomenutog projekta, nastalog tokom pandemije koronavirusa.

Veliku akciju Superžene i projekta #kakosi podržale i poznate ličnosti FOTO

"Velika letnja akcija "Budi bolja, budi bolje" starotvala je 1. juna i već se možemo pohvaliti velikim brojem prijava koje nam žene, putem naših digitalnih pralotformi, šalju. Da podsetim, projekat #kakosi počeo je u kontekstu pandemije kovida 19, ali smo ovim akcijama odavno izašli iz tih okvira, te sada, shodno svetskom trendu, stavljamo temu mentalnog zdravlja u fokus", izjavila je Velkovski.

Život se odavno vratio u normalu, ali su posledice po mentalno zdravlje i dalje prisutne. Kako je rekla Velkovski, vreme je da jasno i glasno govorimo o problemima, da ih "ne guramo pod tepih", već da, zajedno, kao ljudi, pružimo jedni drugima pomoć i kažemo - "Žene, niste same".

"Život se odavno vratio u normalu, ali se isto tako i u velikoj meri dodatno digitalizovao, što je za nas, kao portal, dodatni izazov i odgovornost. B92.net, kao odgovorni medij, koji izbegava senzacionalizam u svim svojim objektivnim izveštavanjima, a ne samo kad je zdravlje u pitanju, dali smo sebi zapravo da poverenje naših čitalaca preoblikujemo u jake poruke. Njihove priče i teška iskustva učinićemo vidljivim - kao ohrabrenje njima, ali i svima onima koji u ovom trenutku biju svoju bitku", istakla je Velkovski, te dodala da nijedna žena ne mora i ne sme sama da prolazi kroz psihičke probleme.

U razgovoru sa Unom i Đoletom, Velkovski se osvrnula i na još jednu, jesenju akciju koja nas očekuje.

"Ovo je samo jedna u nizu akcija portala b92.net u okviru projekta #kakosi koja ovog leta u naš život treba da unese dodatnu dozu vedrine i pozitive. Za razliku od Beograda i većih urbanih sredina gde to odavno nije, na jesen planiramo da čitavu priču spustimo na lokal, gde je tema mentalnog zdravlja, nažalost, možda i dalje veliki izazov za pojedince".

I dok su Tamara, Una i Đole pričali o značajnim temama, i predstojećim akcijama, društvo im je pravila jedna mala kuca. Mi bismo voleli da je čula svaku njihovu reč i misao, ali to, verovatno, nije bio slučaj... bila je samo fizički prisutna - nema veze, bar je slatka...

Foto: B92.net
Foto: B92.net

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu