Budi bolja, budi bolje

"Žene, niste same": Una i Đole podržali akciju; prijavi se i ti kako bi ljudi čuli tvoju priču

Direktorka portala b92.net Tamara Velkovski gostovala je u radio-emisiji "Play jutro" kod Une i Đoleta kako bi detaljnije govorila o velikoj letnjoj akciji "Budi bolja, budi bolje", portala b92.net, koja u fokus stavlja mentalno zdravlje žena.

Četvrtak, 02.06.2022.

09:28

Izvor: B92

Foto: Una,Tamara, Ðole

Podeli:

Akcija "Budi bolja, budi bolje" je rezultat udruženih snaga projekta #kakosi i Superžene, s tim što je, kako je rekla direktorka B92.net, ova akcija prevazišla prvobitni kontekst pomenutog projekta, nastalog tokom pandemije koronavirusa.

Veliku akciju Superžene i projekta #kakosi podržale i poznate ličnosti FOTO

"Velika letnja akcija "Budi bolja, budi bolje" starotvala je 1. juna i već se možemo pohvaliti velikim brojem prijava koje nam žene, putem naših digitalnih pralotformi, šalju. Da podsetim, projekat #kakosi počeo je u kontekstu pandemije kovida 19, ali smo ovim akcijama odavno izašli iz tih okvira, te sada, shodno svetskom trendu, stavljamo temu mentalnog zdravlja u fokus", izjavila je Velkovski.

Život se odavno vratio u normalu, ali su posledice po mentalno zdravlje i dalje prisutne. Kako je rekla Velkovski, vreme je da jasno i glasno govorimo o problemima, da ih "ne guramo pod tepih", već da, zajedno, kao ljudi, pružimo jedni drugima pomoć i kažemo - "Žene, niste same".

"Život se odavno vratio u normalu, ali se isto tako i u velikoj meri dodatno digitalizovao, što je za nas, kao portal, dodatni izazov i odgovornost. B92.net, kao odgovorni medij, koji izbegava senzacionalizam u svim svojim objektivnim izveštavanjima, a ne samo kad je zdravlje u pitanju, dali smo sebi zapravo da poverenje naših čitalaca preoblikujemo u jake poruke. Njihove priče i teška iskustva učinićemo vidljivim - kao ohrabrenje njima, ali i svima onima koji u ovom trenutku biju svoju bitku", istakla je Velkovski, te dodala da nijedna žena ne mora i ne sme sama da prolazi kroz psihičke probleme.

U razgovoru sa Unom i Đoletom, Velkovski se osvrnula i na još jednu, jesenju akciju koja nas očekuje.

"Ovo je samo jedna u nizu akcija portala b92.net u okviru projekta #kakosi koja ovog leta u naš život treba da unese dodatnu dozu vedrine i pozitive. Za razliku od Beograda i većih urbanih sredina gde to odavno nije, na jesen planiramo da čitavu priču spustimo na lokal, gde je tema mentalnog zdravlja, nažalost, možda i dalje veliki izazov za pojedince".

I dok su Tamara, Una i Đole pričali o značajnim temama, i predstojećim akcijama, društvo im je pravila jedna mala kuca. Mi bismo voleli da je čula svaku njihovu reč i misao, ali to, verovatno, nije bio slučaj... bila je samo fizički prisutna - nema veze, bar je slatka...

Foto: B92.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.