Budi bolja, budi bolje

Jadranka: "Snagu sam usmerila da otkrijem šta je okidač za moja depresivna stanja"

Za Superženu, u okviru akcije Budi bolja, budi bolje Jadranka Kalić (38) iz Sivca kod Sombora nam je ispričala svoju priču – već 7 godina se suočava sa depresijom i anksioznošću i kako kaže, nema nameru da odustane u svojoj borbi.

Četvrtak, 30.06.2022.

10:44

Izvor: superžena

Jadranka:
Foto: Privatna arhiva

Podeli:

Kako nam je rekla, ova hrabra majka dvoje dece se odavno obratila stručnjacima i kaže da je u periodima "malo pod terapijom, a malo ne":

"Sada sam već neko vreme pod terapijama, jer u mojoj borbi protiv depresije i anksioznosti bila mi je neophodna pomoć stručnjaka - psihologa i psihijatra. Sada sam na bolovanju, jer dok se malo ne podignem, jednostavno nisam spremna da idem na posao", kaže Jadranka.

Marija: "Sve sam posmatrala crno; zahvaljujući stručnjacima promenila sam pogled na život"

Istakla je da je pored stručne pomoći, utehu pronalazila u alternativnim metodama, čitala je dosta, ali...:

"Jednostavno kada zaškripi, ja blokiram. tj, stvari koje sam npr. pročitala - ne mogu da primenim na sebi. Ponekad se i ljutim na sebe, pomislim i da sam slaba, muče me pitanja - zašto ovo, zašto ono, zašto ja, kako se drugi izborem ali ja ne mogu? Osećam ćesto nemir, trepti mi telo... ", pitala se.

"Bila sam kao miš u kutiji": Jovana se plašila da izađe iz stana, ali posle pomoći sve se promenilo

Ispričala nam je da se često i ljutila na sebe:

"Bilo je perioda kada sam bila ljuta na sebe. Sada, snagu sam usmerila na to da otkrijem šta je okidač za moja depresivna stanja i kako ja kažem "zašto mi se potrose baterije. Znate, 2012. godine mi je preminuo otac u snu, to je bio veliki šok za mene. Tri godine posle toga, nastali su problemi", prisetila se Jadranka.

Budi bolja, budi bolje se širi regionom; terapeutkinja iz Tuzle ima snažnu poruku za sve žene

Ipak koloko god bilo teško, istakla je da nije imala "crne misli" i da joj veliku snagu daju njena deca:

"Sin (21) i ćerka (18) su moja velika snaga i kada dođu ti, teški periodi u životu, znam da se zbog njih borim. Ćerka mi u svemu mnogo pomaže. Ja znam da se borim sa svim ovim od 2015. godine, ali bih poručila i ostalim ženama koje prolaze kroz teške momente i koji se tiču mentalnog zdravlja da nađu snage i da ne odustaju", poručila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare