Roditeljstvo

Raste broj zaražene dece: Gojazni tinejdžeri su najrizičnija grupa VIDEO

U poslednjih nedelju dana udvostručen je broj dece koja imaju koronavirus i sve je veći pritisak na ambulantu Dečjeg odeljenja klinike KBC "Dr Dragiša Mišović".

Utorak, 23.03.2021.

14:51

Izvor: B92

Raste broj zaražene dece: Gojazni tinejdžeri su najrizičnija grupa VIDEO
Foto: Printscreen TV Prva

Podeli:

Raste broj obolelih na dečjem odeljenju klinike KBC "Dr Dragiša Mišović", posebno u poslednjih nedelju dana. Bolnički kapaciteti se popunjavaju, a među obolelima ima i beba.

"Kako se povećavao broj zaraženih u poslenjih desetak dana, tako se povećavao i broj dece. Nešto je veći procenat obolele dece nego ranije, kao i zaražene. U poslednjih desetak dana nam se udvostručio i broj primljenih pacijenata na odeljenje. Pre nešto više od nedelju dana ih je bilo 11, a sada ih ima 24. Uvećao se i broj ambulatnih pregleda. Srećom, sve su lakše, do srednje teške kliničke slike", rekla je dr Olivera Ostojić, rukovoditeljka dečje klinike KBC "Dr Dragiša Mišović".

Ona je naglasila da se u bolnici nalaze samo deca sa jednostanom ili obostranom upalom pluća i bebe do jednog meseca života kojima su mame bile pozitivno testirane na kovid. Infekcija se odražava lakšom kliničkom slikom ili povišenom temperaturom, ali bebe su najvosetljivija kategorija, pa se zadržavaju u bolnici. Za sada su sve bebe dobro.

"Tinejdžeri od 14 godina imaju kliničku sliku koja podseća na sliku odraslih. Imaju upalu pluća, jednostanu ili obostranu", dodala je dr Olivera Ostojić i naglasila da su gojazni tinejdžeri najrizičnija kategorija kada je reč o dečjoj populaciji.

Više pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare