Sportska zvezda tuži ginekologa svoje majke jer je rođena: Svaki dan je borba i mnogo košta

Zbog teške bolesti Evi često provede po 24 časa dnevno prikačena na cevčice koje je održavaju u životu.

Deca | Daily Mail |
Podeli

Evi Tumbs (20) iz Skegnesa u Engleskoj, zvezda preponskog jahanja najavila neuobičajenu tužbu. Ona je rođena 2001. godine, a nedugo po rođenju ustanovljeno joj je stanje spina bifida - rascep kičmenog stuba.

Zbog ove teške bolesti Evi često provede po 24 časa dnevno prikačena na cevčice koje je održavaju u životu. Zbog ovog stanja joj se kičma i kičmena moždina još u utrobi majke nisu razvili kako treba, ali ova mlada devojka uspela je da ostvari neverovatnu karijeru u preponskom jahanju.

Evi je rešila je da tuži lekara njene majke, dr Filipa Mičela, jer njenoj majci nije savetovao da uzima suplemente pre trudnoće koji bi sprečili ovo stanje. Ona, naime, tvrdi da, u slučaju da je lekar njenoj majci Karolini, rekao da pre trudnoće treba da uzima folnu kiselinu i druge suplemente, smanjio bi se rizik da ona bude rođena sa ovom bolešću.

Tada bi, smatra Evi, Karolina odložila trudnoću i Evi ne bi bila rođena.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sada od lekara Evi potražuje višemilionsku odštetu na ime toga što je rođena bolesna, a milioni su joj potrebni da bi sebe održavala u životu.

Lekar odbija odgovornost i kaže da je Karolini, kao i svakoj pacijentkinji, dao "razumne savete". Karolina tvrdi da joj lekar nije napomenuo da su ovi suplementi obavezni:

"Da sam dobila pravi savet, odložila bih trudnoću i spremila telo za nju, pa bih rodila normalnu, zdravu bebu, genetski drugačiju od Evi", rekla je na sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu