Roditeljstvo

Majka upozorila na opasni pika-poremećaj kod dece; njen sin hitno operisan

Amerikanka Šenon Ličfid nedavno je za strane medije pričala o krajnje neobičnom poremećaju koje ima njeno dete.

Četvrtak, 01.12.2022.

08:36

Autor: J.V.

Majka upozorila na opasni pika-poremećaj kod dece; njen sin hitno operisan
Foto: Beenicebeelove/Shutterstock

Podeli:

Njen sin Kameron je jednom prilikom morao da ide na hitnu operaciju uklanjanja magneta, šrafova i vune iz želuca, a kako kaže Šenon dete ima poremećaj koji nije i zvanično dijagnostifikovan.

Pored gore navedenih stvari, Kameron je pokušao da pojede i plastične slamčice, gumice, olovke, Lego kocke, ali i dugmiće sa svojih košulja. Majka je zbog svih ovih dešavanja uverena da dete ima tzv. pika-poremećaj, koji karakteriše kompulzivno konzumiranje nenutritivni stvari.

"Mislili smo da je to normalno, jer su deca u ranom periodu znatiželjna i žele da probaju sve. Ali kad smo primetili da nam po kući nestaju stvari, primera radi, magneti sa zavesa u tuš-kabini, zabrinuli smo se", rekla je.

Krajnjih ishod - bolnica

Ove godine Šenonin sin počeo je naglo da gubi kilograme, a bolovi u stomaku postali su učestaliji. Ubrzo nakon toga, dečak je po hitnom postupku hospitalizovan.

"Rendgenskim snimkom želuca otkriveno je da se tu kriju razni magneti i šrafovi. Endoskopijom je pronađena i vuna, iako su lekari prvo mislili da je reč o užetu", otkrila je Šenon, a prenosi The Independent.

Kameron je proveo nedelju dana u bolnici, kako bi doktori hirurškim putem uklonili predmete. U međuvremenu se oporavio, ali rešenje za njegovo kompulsivno konzumiranje predmeta nije pronađeno.

Lekari još uvek nisu otkrili tačan uzrok pika-poremećaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare