Roditeljstvo

Priroda te zove u avanture nove – Vodavoda najgrađuje najkreativnije dečje radove

Pod sloganom "Pruža nam radost, lepotu i sjaj, zato i ti prirodi svoju ljubav daj", likovni konkurs motiviše najmlađe da pokažu na koji način doživljavaju prirodu i kako joj uzvraćaju.

Sreda, 01.03.2023.

14:20

Izvor: B92

Priroda te zove u avanture nove – Vodavoda najgrađuje najkreativnije dečje radove
Foto: Oksana Kuzmina/shutterstock

Podeli:

Zagledaj se duboko u prirodu i onda ćeš sve bolje razumeti – govorio je Albert Ajnštajn. Da li ste spremni da povedete mališane u nezaboravnu slikarsku avanturu u kojoj će pustiti mašti na volju, zagledani u prirodu kao večitu inspiraciju?

Sa željom da podstakne najmlađe da istraže lepote prirode koja nas okružuje i u isto vreme shvate zašto je važno da ga sačuvaju, VODAVODA poziva decu uzrasta od 3 do 10 godina da uzmu u ruke bojice, četkice i kolaž papir i učestvuju u velikom nacionalnom likovnom konkursu od 1. marta do 15. aprila. Najkreativnije male umetnike, škole i vrtiće očekuju vredne nagrade.

Konkurs pod nazivom "Priroda te zove u avanutre nove" pred osnovce i predškolce postavlja zadatak da likovnim tehnikama pokažu kako doživljavaju prirodu i svoje mesto u njoj i kako joj se odužuju za sve što nam pruža. Za decu koja odrastaju u digitalnoj eri ovo je dragocena prilika da razmisle o važnosti očuvanja šuma koje "dišu" za nas, njiva koje nas hrane i čistih izvora vode koje moramo sačuvati i za buduće generacije.

Vodeći se kriterijumima kao što su autentičnost, maštovitost i složenost tehnike, stručni žiri će odabrati 12 najboljih radova, a VODAVODA će dodeliti grupne nagrade za škole i vrtiće i pojedinačne nagrade za decu uzrasta od 3 do 6 i 7 do 10 godina. Kao društveno odgovorna kompanija, koja je od osnivanja posvećena brizi o najmlađima, zaštiti životne sredine, socijalno ugroženim grupama, ali i zajednici u celini, kompanija želi da grupnim nagradama unapredi uslove za učenje i razvoj u vrtićima i školama.

Crtež, sliku, kolaž ili instalaciju, kreiranu samostalno ili u organizovanoj grupi preko obdaništa ili škola, treba poslati najkasnije do 15. aprila na adresu Poštanski pregradak 55, 11070 Beograd 27. Više detalja o uslovima i propozicijama konkursa dostupno je na sajtu organizatora nagradnog likovnog konkursa www.vodavoda.com

"Priroda te zove u avanture nove", Nagradni fond

Grupni radovi (po 3 nagrade za škole i obdaništa):

1. Sedmodnevni boravak na Tari na bazi punog pansiona za celu nagrađenu grupu

2. Interaktivna pametna tabla

3. Uređenje dvorišta (u iznosu do 240.000 dinara)

Pojedinačni radovi (po 3 nagrade u uzrastu od 3-6 godina i 7-10 godina)

1. mesto - ajped sa dodacima za crtanje

2. mesto - bicikl

3. mesto – roleri

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare