Fitnes i dijeta

Tri načina da uspešno oslabite bez brojanja kalorija

Veoma je bitno u da u svoj plan uvrstite navike koje ne deluju da su u direktnoj vezi sa kilogramima, ali će značajno doprineti njihovom nestanku. Ali, dijete nisu sve što treba da preduzmete ako želite da postignete ovaj cilj.

Sreda, 25.01.2017.

13:16

Izvor: Super žena

Tri načina da uspešno oslabite bez brojanja kalorija
Foto: Thinkstock

Podeli:

SPAVAJTE VIŠE

Da spavanje utiče na smanjivanje težine svakako zvuči nestvarno, ali je istinito.
Bez dovoljno kvalitetnog odmora fitnes i ishrana će dati slabe rezultate.

Studija objavljena kraje 2016. u magazinu “European Journal of Clinical Nutrition” otkriva da ako spavate manje od pet i po sati noću, utiče da unesete 385 kalorija više tokom narednog dana. Ovo istraživanje je pokazalo da loši “spavači” imaju tendenciju da jedu više proteina i namirnice bogate 'praznim' kalorijama.

*ALT

KONCENTRIŠITE SE NA NAVIKE, NE SAMO NA REZULTAT

Postavite sebi jasan cilj, šta želite da postignete, koliko kilograma ili koji obim, a zatim realno razmislite kako i za koje vreme. Znajte da je idelano da gubite od tri do pet kilograma mesečno.

A zatim, napravite plan. Pristupite realizaciji, izbacite šećer iz ishrane, jedite protein u svakom obroku, neka vam pola tanjira uvek bude rezervisano za sveže povrće… Ovakvo ponašanje je neophodno za suštinsku promenu. Rezultat neće izostati ako budete dosledni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare