Tri načina da uspešno oslabite bez brojanja kalorija

Veoma je bitno u da u svoj plan uvrstite navike koje ne deluju da su u direktnoj vezi sa kilogramima, ali će značajno doprineti njihovom nestanku. Ali, dijete nisu sve što treba da preduzmete ako želite da postignete ovaj cilj.

Dijeta | Super žena |
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

SPAVAJTE VIŠE

Da spavanje utiče na smanjivanje težine svakako zvuči nestvarno, ali je istinito.
Bez dovoljno kvalitetnog odmora fitnes i ishrana će dati slabe rezultate.

Studija objavljena kraje 2016. u magazinu “European Journal of Clinical Nutrition” otkriva da ako spavate manje od pet i po sati noću, utiče da unesete 385 kalorija više tokom narednog dana. Ovo istraživanje je pokazalo da loši “spavači” imaju tendenciju da jedu više proteina i namirnice bogate 'praznim' kalorijama.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

KONCENTRIŠITE SE NA NAVIKE, NE SAMO NA REZULTAT

Postavite sebi jasan cilj, šta želite da postignete, koliko kilograma ili koji obim, a zatim realno razmislite kako i za koje vreme. Znajte da je idelano da gubite od tri do pet kilograma mesečno.

A zatim, napravite plan. Pristupite realizaciji, izbacite šećer iz ishrane, jedite protein u svakom obroku, neka vam pola tanjira uvek bude rezervisano za sveže povrće… Ovakvo ponašanje je neophodno za suštinsku promenu. Rezultat neće izostati ako budete dosledni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 7 sledeca idi na stranu