Fitnes i dijeta

Koji su najveći saboteri dijete?

Ukoilko ste ozbiljni u nameri da izgubite kilograme, postoji nekoliko stvari koje morate da izbegavate. Pročitajte kojih su to pet loših navika koje predstavljaju sabotere svake dijete.

Četvrtak, 08.06.2017.

12:13

Izvor: Super žena

Koji su najveći saboteri dijete?
Foto: Thinkstock

Podeli:

Izgladnjivanje

Izgladnjivanje i prestroga restrikcija svake vrste hrane nikako nije dobra navika pri gubitku kilograma. Zdrave navike u ishrani podrazumevaju to da nikada ne smete biti gladni, već da imate normalne intervale između obroka. Izgladnjivanje neće pomoći na duge staze.

Prejedanje

Gubitak kilograma mora da prati i fizička aktivnost, kao i zdrava ishrana. Vežbanje vam neće pomoći da izgubite kilograme ukoliko se stalno prejedate, naprotiv! Morate znati kada je vreme da se stanete.

Vežbanje nije dovoljno

Mnogi ljudi smatraju da je fizička aktivnost dovoljna za gubitak kilograma, te se trude da vežbaju a ne obraćaju pažnju na to šta jedu. Brza hrana i vežbanje neće vas dovesti do gubitka kilograma.

Preskačete obroke

Doručak je najvažniji obrok tokom dana. Ako preskočite doručak ili ručak, bićete ekstremno gladni. Ako još na sve to i radite tokom dana, bićete umorni, te posegnuti za hranom koja je puna ugljenih hidrata, kao što je pecivo iz pekare na primer. Nikako nemojte preskakati obroke i jesti brzu hranu.

Jedete po restoranima

Ako puno radite i hranite se uglavnom po kantinama i restoranima gde nemate uvid u nutritivne vrednosti hrane, pazite na to šta naručujete. Neka to budu salate, a kod kuće se više trudite da skuvate i pripremite nešto bogatije, a zdravije nego što bi to bio slučaj u restoranu.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare