Fitnes i dijeta

Put oko sveta je moguć uz jednu šolju ovog napitka

Da li ste znali da je čaj drugi najpopularniji napitak na svetu? Čaj je ključni element svakodnevnog života u brojnim zemljama širom sveta, jer spaja nacije. U pojedinim zemljama čaj je čak inspirisao posebne ceremonije i rituale. Upravo ti rituali nas podsećaju da ovaj napitak ne možemo popiti za nekoliko sekundi. Potrebno je vreme da ga spremimo, ali i vreme da se malo prohladi. Sve to stvara atmosferu bez posebnog napora, u kojoj opuštamo i um i telo.

Utorak, 20.02.2018.

09:54

Izvor: PR

Put oko sveta je moguć uz jednu šolju ovog napitka
Foto: Promo

Podeli:

Tek kada to uradimo steknemo sasvim drugačiju sliku o sebi, ali i o onom što nas okružuje. U Kini je tako spremanje čaja umetnost, gde se šolja obuhvata obema rukama, a u znak zahvalnosti prstima desne ruke tri puta lupnu po stolu.

U Japanu postoje čajne škole, gde se uče veštine pripreme i posluživanja čaja, dok u Indiji crni čaj mešaju sa raznim začinima, a neretko dodaju i malo mleka, jer crni čaj ima veoma jaku aromu. Šta se dešava kod nas?

Prvi put, kod nas postoje originalne kombinacije ukusa koje na specifičan način spajaju Istok i Zapad, pa se tako sočni mango našao zajedno sa domaćom kamilicom, a egzotična limunska trava pojačava aromu limuna. Hibiskus u kombinaciji sa breskvom dobija potpuno novu dimenziju, baš kao i mešavima šumskog voća i crnog čaja.

Reč je o jedinstvenim ukusima ledenog čaja Fuzetea, koji postoje u četiri ukusa: crni čaj-breskva-hibiskus, crni čaj-limun-limunova trava, zeleni čaj-mango-kamilica i crni čaj-šumsko voće.

Ekstrakti ovog čaja su organskog porekla i potiču iz 100 održivih izvora čaja, dok je procenat šećera smanjen za 30 odsto dodavanjem stevije koja ima nula kalorija i spada u beskalorijske zaslađivače. Probajte! Iznenadićete se koliko će vas osvežiti, opustiti, ali i podsetiti da ponekad nije loše "osamiti se" i uživati u tim momentima.

https://gders.hit.gemius.pl/lshitredir/id=d1M7KQ7vFFjnV2C_X.pkH8UGnJ4N_8xRq7j2Ux5uzGT.H7/fastid=deepzqhiwvgkgsmsdqarougljllq/stparam=ukhgpxfghw/url=https://www.facebook.com/FuzeTeaRS/
*ALT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare