Želite da istopite masti ili izgradite mišiće? Jedna stvar je ključna u ishrani

"Jedite više povrća" jedan je od saveta koji ćete čuti od svakog trenera, dijetetičara, doktora, roditelja, koji ima osnovna znanja o zdravoj hrani. Ali šta je najvažnija stvar u ishrani kada želimo da smršamo ili dobijemo mišićnu masu?

Dijeta | Super žena |
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Lični trener Austin Lopez ističe da postoji jedna stvar koja ima veoma važnu ulogu u našem zdravlju. Reč je o mikronutrijentima.

Mikronutrijenti je zajednički naziv za vitamin i minerale. Drugim rečima, najvažnija stvar koja treba da bude zastupljena u vašem ishranu je celovita, prirodna hrana koja može da nahrani i obnovi telo na različite načine: energetski i mentalno, da ubrzava metabolizam, podiže raspoloženje, nahrani mišiće, utiče na rad digestivnih organa, podiže imunitet i slično.

Oni su od vitalnog značaja za razvoj, prevenciju bolesti i blagostanje. Mikronutrijenti su zaista osnova čitavog koncepta na kome se bazira koncept "hrana je medicina".

Austin je kazao za "Popšugar" da često viđa kako klijenti isprobavaju nove dijete (keto, dijeta eliminacija, povremeni post) kada izbacuju iz svoje ishrane dosta namirnica, te time ograničavaju unos dobrih materija koje su potrebne njihovom telu da bi bili zdravi.

On za to ima dobar savet.

"Povećajte unos povrća tokom svakog obroka. Ako želite da izbacite masti iz organizma ili želite da izgradite mišiće, potrebni su vam mikronutrijenti".

Na kraju, lični trener ističe da je najbolje da jedete različitu vrstu povrća.

"Isprobavajte nešto novo, napravite dugu od boja povrća na tanjiru", predlaže.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 11 sledeca idi na stranu