Fitnes i dijeta

Podmukli razlozi zašto vam je vaga "zakucana"

Hrana nije samo gorivo za organizam, već mnogo više od toga. I nagrada, uteha, razbibriga - i sve to su zapravo najveći krivci zašto kilogrami ne mogu tako lako da se skinu onda kada to poželite. Ovo su skriveni razlozi zašto ne uspevate da oslabite.

Nedelja, 18.03.2018.

12:33

Izvor: Super žena

Podmukli razlozi zašto vam je vaga
Foto: Thinkstock

Podeli:

Marketinški trikovi

Prilikom kupovine proizvoda većina ljudi povedena je izgledom primamljivo upakovanih proizvoda, na čiji sastav na poleđini nažalost uopšte ne obraćaju pažnju.

Stručnjaci tvrde kako bismo se mnogo zdravije hranili kada bismo bili upućeni u sastav proizvoda koji konzumiramo, jer osim velike kalorijske vrednosti, brojni proizvodi sadrže nutritivne elemente štetne za naše zdravlje.

Hrana je pri ruci

Dokazano je da smo u stanju da pojedemo i do 70 odsto više čokolade i slatkiša ukoliko se nalaze u providnim posudama, a tri puta je veća verovatnoća da ćemo za nezdravim zalogajima posegnuti kada su nam pred očima. Zato je najbolje da - nemate. Daleko odo očiju daleko od srca - neka bude vaša deviza kada želite da smršate.

Ne kupujte ništa što ne treba da jedete i videćete da će vam biti lakše da se kontrolišete.

Dijetalni sokovi

Ne postoje dijetalni sokovi i oni koji nisu štetni.

Jedini napitak ako želite nešto osim vode su nezaslađena limunuada i sveže ceđeni sokovi. Sve ostalo nije zdravo i unosi u organizam tečne kalorije koje su potpuno beskorisne.

Dosada

Hrana postaje sve moćniji izvor utehe, a unos velikih količina šećera za kojima najčešće posežemo u trenucima dosade izaziva opterećenje pankreasa i stvara pritisak na insulin, pri čemu dolazi do pada i rasta nivoa šećera u krvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare