Namirnice koje morate da izbacite iz ishrane, i to odmah

Bez obzira na to da li ste osoba koja pazi na svaku namirnicu koju unese u telo ili jednostavno želite da počnete da se zdravije hranite, nudimo vam smernice kako da steknete zdravije prehrambene navike, i koje namirnice nipošto ne bi trebalo da jedete ako želite da ostanete vitki...

Dijeta | Super žena |
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Gazirana pića

Jeste li znali da su gazirana pića krcata praznim kalorijama koje se dobijaju iz kukuruznog sirupa bogatog fruktozom?! Štaviše, gazirana pića trebalo bi da prestanete da pijete, jer je dokazano da izazivaju gojaznost i mogu da povećaju rizik od dijabetesa i visokog krvnog pritiska.

Beli hleb

Budući da se pravi od belog brašna, beli hleb je nezdrav zato jer je, prilično doslovno, 'izbeljen'. Znači, ne samo da se lišava ukusa tokom procesa proizvodnje, nego mu se oduzimaju i njegove osnovne hranjive materije. Stoga se, umesto belog, radije prebacite na zdraviju varijantu od integralnih žitarica ili na crni hleb.

Punomasni mlečni proizvodi

Naravno da su mleko i mlečni proizvodi zdravi za vas, ali punomasni mlečni proizvodi su puni masti i holesterola. Zato uvek odaberite one s manjim procentom mlečne masti, koji ipak sadrže sve hranjive materije koje su vam potrebne.

Brza hrana

Količina kalorija koju sadrži jedan obrok iz restorana brze hrane gotovo da je jednaka broju kalorija koje bi trebalo da konzumirate tokom celog dana. Iako neke od ovih kalorija potiču od belančevina, većina ipak poreklo ima u šećeru (u gaziranim pićima) i masti (obično iz hamburgera i prženih krompirića).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 18 sledeca idi na stranu