Fitnes i dijeta

Posle decenije eksperimenata: Kako su kilogrami prestali da mi se "vraćaju"?

Veganska ishrana i naporne vežbe korisnicu Instagrama pod nazivom "Hannah" odvele su sa 102 na samo 65 kilograma, a njena fantastična fotografija transformacije donela joj je više od 69.000 sledbenika. Posle godina borbe, ona kaže da je konačno prevazišla dijete s jo-jo efektom i borbu s poremećajem u ishrani, prenosi "Daily Mail".

Sreda, 20.06.2018.

13:02

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

A post shared by @hannah_tracks on

U svom postu Hannah je otvorila dušu svojim sledbenicima govoreći o gubitku težine.

"Za ovu transformaciju trebalo mi je više od deset godina", iskreno je rekla.

Hannah je mršavljenje započela 2008. godine. Kad je izgubila više od 20 kilograma, prestala je da broji kalorije, a čim je otišla na godišnji odmor odmah je vratila svu težinu.

"Tada sam konstantno bila na neodrživim, nezadovoljavajućim i nezdravim dijetama. Bila sam jako nesrećna gladujući i držeći se pravila", objasnila je Hannah.

Na kraju je zavolela vežbanje, ali se nakon teškog prekida sedmogodišnje veze isključivo koncentrirala na gubljenje težine i mršavljenje.

"Izgubila sam kontrolu nad svojim životom i jedino što sam mogla da kontrolišem bilo je moje telo. Razvila sam poremećaj ishrane, bulimiju, jer bih ceo dan ograničavala unos hrane, a čim bih nešto pojela, odmah bih to izbacila", napisala je a to je bilo razdoblje i kada potražila pomoć. Prošla je 18 meseci kognitivnih bihevioralnih terapija.

Tokom svog lečenja, pre četiri godine, odlučila je da krene u teretanu i napokon je pronašla zdrav način održavanja težine.

Ova zaljubljenica u fitnes kaže da se tada zaljubila u treninge i zdravu ishranu koja je rezultirala apsolutnom preobražajem njenog i tela i života.

Hannah kaže da je nakon sedam godina oporavka od poremećaja ishrane konačno u stanju da pogleda sebe bez poriva da počne da se izgladnjuje.

A post shared by @hannah_tracks on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare