"Smenite" kafu uz ovaj napitak: Zeleno blago oporaviće organizam, a ten će zablistati

Jutarnja kafa je ritual koji ne preskačete? Ukus, aroma, opojan miris... Ipak, razmislite, jer jedan drugi napitak može da vam donese promene ako počnete da ga pijete. U pitanju je mača čaj može da učini za kratko vreme mnogo toga za vaše zdravlje.

Dijeta | Super žena |
Podeli
Foto:Thinkstockphotos
Foto:Thinkstockphotos

Mača čaj sadrži katehin, karotin i vitamine A,B,C i E i ima izuzetno lekovita svojstva. Osim što sadrži veliku količinu antioksidansa, podstiče probavu i metabolizam i neverovatno kako pomaže u sagorevanju kalorija. Šoljica čaja ima smirujuće i opuštajuće delovanje, podiže raspoloženje i poboljšava koncentraciju. Odličan je u borbi protiv virusa i bakterija, bogat je dijetalnim vlaknima, pomaže u snižavanju holesterola i visokog šećera u krvi.

Kafa je napitak koji većina bira kao prvi jutarnji. Međutim i najvernijim obožavaocima nekada zasmeta jačina ukusa, osete preskakanje srca, pa na portalu "Pop Sugar" preporučuju da zamenite ovaj napitak najfinijim zelenim čajem, mača čajem.

U čemu je razlika?

Kafa je prirodan diuretik, dehidrira organizam, a to znači da utiče na starenje. To ne znači da šolja kafe stvara bore. Mača je s druge strane bogata antioksidansima, sprečava razna negativna stanja, a utiče i na lepši ten.

Promene su trenutne

Samo nedelju dana od trenutka od kada se "skinete" sa kafe i pređete na ovaj čaj videćete određene promene. Energija će biti na znatno višem nivou, a ten će vam sigurno zasijati.

Da li je kafa loša?

"Pop sugar" navodi da kafa nije nužno loša, ona čak može da produži život. Ali, morate da je pijete u malim dozama, da uz kafu pijete i dosta tečnosti, pa će efekat biti pozitivan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 12 sledeca idi na stranu