Fitnes i dijeta

Jelovnik uz pomoć koga je Opra Vinfri uspela da smrša 20 kg

Jedna od najuspešnijih žena sveta, poznata američka voditeljka i aktivistkinja Opra Vinfri otkrila je kako je uspela da izgubi suvišne kilograme, kao i kako danas održava idealnu težinu.

Petak, 21.09.2018.

10:51

Izvor: zadovoljna.hr

Jelovnik uz pomoć koga je Opra Vinfri uspela da smrša 20 kg
Foto: Guliver / Photo cover

Podeli:

Opra Vinfri nikada nije skrivala svoju borbu protiv viška kilograma. Slavna voditeljkaa isprobala je sve moguće dijete, ali skinuti kilogrami uvek bi se vraćali, piše Zadovoljna.hr

Voditeljka je priznala da je pokušavala da smršav iz krivih razloga i zato dugoročno nikada nije nailazila na uspeh.

Kada bi kilogrami počeli da se smanjuju, morala sam da osvestim svoju nameru. Mogla sam da izgubim težinu da bih ušla u određeni konfekcijski broj, kako bih prisustvovala nekom događaju ili zato da bih se svidela drugima. Ali nisam mogla održavati težinu zbog istih razloga. Kilogrami bi se uvek vratili. Ovaj put promenila sam svoju namjeru. Samo sam želela da budem zdrava. Fizički, emotivno i duhovno. Tada se promenio proces i svrha mog mršavljenja. Bilo mi je lakše jer sam imala jasnije namere, priznaje Opra koja kaže da se sada ničega ne odriče, ne brine o brojkama koje pokazuje vaga i samo vodi računa o porcijama.

Zahvaljujući novom pristupu mršavljenju od 2015. godine izgubila je 20 kilograma, ali ovaj put nije doživjela "jojo" efekt i održava telesnu težinu s kojom je zadovoljna. Najveću ulogu u uspešnom gubitku kilograma ima njen raznovrsni jelovnik, a u nastavku proverite šta to voditeljka jede tokom jednog dana.

Doručak: Sendvič s jajetom, avokadom, šunkom i pardajzom na hlebu od celovitih žitarica, čaj

Ovo je doručak koji se gotovo svaki dan nalazi na tanjuru voditeljke. Umesto kafe, Opra u jutarnjim satima poseže za čajem. Najčešće pije indijsku chai varijantu obogaćenu začinima poput cimeta, kardamoma, karamfilića i đumbira s dodatkom mleka.

Ručak: supa od pardajya i salata od kelja ili testenina s škampima

Obožavam supu, jedem je svaki dan, priznaje Opra. S obzirom na to da ovakav tip supe ne može u potpunosti da zasiti, voditeljka je dopunjuje salatom od kelja s dodatkom jabuke, sušenih borovnica, badema, semenki suncokreta, sira i dresinga na bazi senfa.

Druga opcija za ručak je testenina sa škampima koju je jednostavno pripremiti. U kuvanu testeninu dodaje se malo maslinovog ulja, soli, bibra, češanj luka i 3 kašike ribanog sira. Na kraju se testenini dodaju i grilovani škampi, a po želji se jelo može dopuniti paradajzom i rukolom.

Večera: File bakalara sa mahunarkama

Ovu ukusnu večeru zaista je lako napraviti. Ako niste ljubitelj bakalara, zamenite ga drugom ribom, a u obilju raznih mahunarki sigurno ćete naći nešto za sebe. Za večeru volim jesti ribu i povrće. Često popijem i čašu vina ili neki koktel, kaže Opra.

Užina: Kokice, čips od kelja, čips od krompira, semenke, sorbet od bobičastog voća

Kada oseti nalet gladi uoči većeg obroka, ublaži je malim zalogajima. Priznaje da neće pojesti veliku količinu čipsa od krompira, nego svega desetak komada, ali i to je sasvim dovoljno da udovolji svojoj želji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.