Fitnes i dijeta

Srpska manekenka otkrila kako se bori s viškom kilograma: Ovo je njena dijeta

"Prvi put sam sa viškom kilograma susrela sam, iznenađujuće, ne posle porođaja već nakon dojenja", kaže nam poznata manekenka Bojana Barović (36), koja je za dva meseca uspela da se vrati u top-formu.

Petak, 13.03.2020.

09:24

Izvor: Blic žena

Default images

Podeli:

Problem sa kilažom javio se nakon što je Bojan,a koja je među prvim poznatim mama u Srbiji podržala dojenje u javnosti, prestala da doji starije dete, ćerkicu Leonu, koju je dobila 2016. godine.

"Dojenje je pored svih blagodeti koje ima za dete, sjajno i za zdravlje mame. Neke statistike kažu da je često dojenje bebe tokom dana identično energiji koja se potroši na trci od pet kilometara... Zato sam se ja ugojila kada sam prestala da dojim", komentariše Bojana za Blic ženu, koja je sa suprugom, pevačem Nikolom Rokvićem, prošle godine dobila sina Simeona.

Da smrša, Bojana je rešila kada je godinu dana nakon Leoninog rođenja i dalje na visinu od 175 centimetara imala šest kilograma više od željene težine. Za dva meseca ostvarila je cilj.

"Moj posao je bio takav da sam uvek morala da vodim računa o kilaži i baš zbog toga nikada nisam imala velike oscilacije. Ni ovo o čemu sada pričam nisu neke ogromne promene, ali za mene nakon manekenske karijere nije bilo zanemarljivo", dodaje Bojana, koja se veoma uspešno bavila manekenstvom u Americi i ističe:

"Ja jednostavno vidim višak i zaista mi smeta, posebno u letnjem periodu. Nisam preopterećena time, ali svakako da sam mnogo zadovoljnija sobom kada imam idealnu kilažu".

Otkriva zatim ključne smernice svoje dijete:

"Shvatila sam da je jedna od ključnih stvari usvojiti dobre životne navike, a ne držati instant dijete koje uglavnom nemaju dugoročne efekte. Takođe, veoma je bitno imati redovne obroke, ne preskakati ih i jesti u slično vreme. Tako da je moj doručak bio između osam i 10 sati, ručala sam između 13 i 15 časova, a večerala u periodu od 19 do 21 sat. Po potrebi sam imala voćne užine".

Doručak: ovsene pahuljice sa bananom, medom i lanenim proteinom.

Ručak: kuvani grašak ili punjene paprike.

Večera: miks zelenih salata sa tunjevinom, kuvanim jajetom, kukuruzom i maslinovim uljem ili čorba.

TOP-SAVET: "Trudila da izbacim nepotrebne ugljene hidrate, odnosno pronalazila sam njihove zdravije alternative. Običan hleb sam zamenila ražanim ili heljdinim, a umesto testenine od belog brašna, jela sam testeninu od spanaća, kurkume ili spelte".

"Najveća motivacija bile su fotografije odranije i garderoba koju volim, a koja mi više nije pristajala. Mislim da se svima dešava da se saživimo sa onim kako trenutno izgledamo do te mere da nekad i ne primetimo razliku. U današnje vreme tu su, na svu sreću, telefoni puni fotografija koje je vrlo korisno s vremena na vreme pogledati jer tek tada shvatimo gde smo bili i gde smo sada."

VAŽNO: "Ne verujem u brze dijete i brzo gubljenje kilaže, još manje u izgladnjivanje koje je najgore i za zdravlje i za mršavljenje. Kada su uvede zdrava ishrana, kilogrami nestaju, ali je potrebno barem mesec dana da se vidi promena, a rezultat se uvek doživi kao jedna mala pobeda."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.