Fitnes i dijeta

Šokantno istraživanje: Skoro 70 odsto žena bi se odreklo seksa kad bi tako dobile idealnu liniju

Oko 60 odsto žena redovno drži dijetu prije leta. Najveća briga je skidanje poslednjih pet kilograma pre odlaska na plažu, i to muči 79 odsto žena.

Utorak, 02.06.2020.

17:16

Izvor: Super žena

Šokantno istraživanje: Skoro 70 odsto žena bi se odreklo seksa kad bi tako dobile idealnu liniju
Foto: depositphoto/apid

Podeli:

Vreme bikinija i odlaska na plažu je pred nama pa žene osećaju sve veći pritisak da smršaju i izgube višak kilograma. Novo istraživanje pokazalo je koliko ženama leto izaziva nesigurnosti i koliko im pada samopouzdanje zbog njihovih "letnjih" tela, prenosi Dejli mejl.

Pritisak da smršaju pre leta oseća čak 82 odsto žena, a njih 68 odsto odreklo bi se seksa na mesec dana, pa čak i više, ako bi zauzvrat postigle svoj idealni izgled, otkrilo je istraživanje časopisa Šejp.

Oko 50 odsto žena mrzi svoj trbuh, dok je 29 odsto njih najviše nesigurno zbog svojih bedara. Većina žena vežba tokom prolećnih meseci kako bi imale više samopouzdanja na plaži, a 47 odsto njih priznaje da najviše rade trbušnjake i druge vežbe za struk.

Zahvaljujući popularnosti društvenih mreža, nošenje bikinija može izazvati nelagodu, a žene koje osećaju pritisak da smršaju velikim delom za to okrivljuju Fejsbuk. Oko 90 odsto žena nikad ne bi "lajkovalo" fotografiju sebe u bikiniju na kojoj su označene, a čak 44 odsto žena pitalo bi prijatelje da izbrišu njihovu oznaku ili fotografiju s društvenih mreža. Polovina žena priznaje kako se u kupaćem kostimu najugodnije oseća ispred svojih prijateljica ili partnera, dok se 18 odsto njih dobro oseća i u muškom društvu. Manje od 10 odsto žena oseća se privlačno među nepoznatim ljudima. Oko 60 odsto redovno drži dijetu pre letnje sezone, od kojih 53 odsto smanjuje unos kalorija, 22 odsto ih se odriče ugljenih hidrata, a njih 15 odsto odlučuje se za alternativna rešenja.

Najveća briga je skidanje poslednjih pet kilograma pre odlaska na plažu, i to muči 79 odsto žena. U današnjoj kulturi, koja slavi fizičku privlačnost, popularno je mišljenje da samo mišićava, tonirana i tela bez dlačica mogu dobro da izgledaju u bikiniju, što izaziva nesigurnost i komplekse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.