Fitnes i dijeta

Svi je bacaju, a ona pozitivno utiče na zdravlje: Uključite koru od banane u ishranu

Nutricionistkinja Suzi Barel otkrila je na svom blogu da ne bi trebalo da bacamo koru od banane, već da je uvrstimo u svoju ishranu, a portal "Msn.com" takođe prenosi zašto je to dobra ideja.

Ponedeljak, 15.03.2021.

08:07

Izvor: Jutarnji list

Svi je bacaju, a ona pozitivno utiče na zdravlje: Uključite koru od banane u ishranu
Foto: Shutterstock/Pavlo Lys

Podeli:

Kora banane ima izvrsna svojstva jer sadrži puno vlakana koja utiču na mršavljenje, zatim postoje vitamin B i vitamin C, koji imaju moć da ulepšaju kožu, a kora banane takođe poboljšava unos magnezijuma i kalijuma.

Međutim, Suzi vam ne savetuje da koru jedete "sirovu", već da je uključujete u neka jela. Takođe je predložila nekoliko ideja koje mogu da posluže kao savršen doručak ili međuobrok, a druga prednost je što možete da ih pripremite dan ranije i odnesete na posao i da imate više vremena tokom užurbanog jutra.

Nutricionistkinja je podelila recept. Skuvajte koru banane da omekša i ubacite u smuti, kari ili kolač. Nećete promeniti ukus jela, a dodaćete volumen.

"Ako pravite smuti, stavite celu bananu i krajeve kore koje ste prethodno fino iseckali. Možete da stavite kuvanu koru u mafine i hleb od banane".

Takođe je otkrila da je zelenilo bogato aminokiselinom triptofanom koja pomaže u kvalitetnijem snu. Druga ideja je za pripremanje mesa, jer meso možete da pržite na kori od banane kako bi ostalo sveže i sočno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare