Fitnes i dijeta

Smršala je 85 kilograma, nijedna hrana joj nije zabranjena FOTO

"Nijedna hrana mi nije zabranjena. Kroz zdrav način života naučila sam šta je umerenost".

Subota, 03.07.2021.

08:33

Izvor: Super žena

Smršala je 85 kilograma, nijedna hrana joj nije zabranjena FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Ešli Smit (37) iz Alabame, još kao dete imala je problem sa težinom, a jednog dana je odlučila da stvar preuzme u svoje ruke i promeni svoj život iz korena.

"Probala sam svaku moguću dijetu na ovom svetu i bila sam posvećena i brzo sam gubila kilograme. Ali čim bih par dana jela nedozvoljenu hranu, kilogrami bi se vraćali duplo", priseća se Ešli.

Najteži period je bio kada je ostala u drugom stanju, jer nije vodila računa o ishrani: "Moja težina je tada dostila vrtoglavih 160 kilograma", ispričala je ova žena.

Posle rođenje kćerke 2014. godine, Ešli je bila sigurna da će joj dojenje pomoći da izgubi višak kilograma, ali se dogodilo superotno: "Glad od dojenja, u kombinaciji sa postporođajnom depresijom i anksioznošću, samo su me doveli do veće telesne težine, što mi je pogoršalo depresiju i anksioznost", kaže Ešli.

U tom trenutku shvatila je da bi prvo trebalo da povede računa o mentalnom zdravlju kako bi bila psihički spremna za dijetu i treniranje. Pronalaskom pravog terapeuta koji joj je pomogao da poboljša svoj odnos sa hranom i časovima zumbe, ova žena je uspela da za 5 godina izgubi 85 kilograma:

"U najgorem periodu mog života, kćerka je imala dve godine, a ja nisam mogla da se igram s njom, čak ni pertle nisam mogla da joj zavežem. To je bilo veoma poražavajuće", rekla je ona.

Zajedno sa nutricionistom, napravili su plan ishrane, koji uključuje puno voća, povrća i zelenih šejkova. "Nijedna hrana mi nije zabranjena. Kroz zdrav način života naučila sam šta je umerenost", ponosno je rekla Ešli za Womenshealt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare