Fitnes i dijeta

Nutricionista savetuje: Kako održati vitku liniju posle letnje dijete

Tokom leta dijete su aktuelnije više nego u bilo koje drugo doba godine. Ono u čemu mnogi ljudi greše jeste što nakon održavanja vitke linije odmah na početku jeseni prestanu da vode računa o ishrani.

Utorak, 24.08.2021.

12:48

Izvor: Super žena

Nutricionista savetuje: Kako održati vitku liniju posle letnje dijete
Foto: Printscreen TV Prva

Podeli:

Ujedno, sezonske namirnice se menjaju, pa se postavlja pitanje koliko prelaz sa letnjeg na takozvane zimske obroke može nepovoljno da utiče na organizam? Koje voće i povrće u ovom periodu najviše koristi organizmu?

Nutricionista Kenan Mandra je u "Jutru" govorio na ovu temu.

"Ishrana mora da bude usklađena sa prirodom. Postavlja se pitanje - zašto čovek treba da uzima hranu? Prvi odgovor bi bio jer je potrebna energija. U tom slučaju mogli bismo da uzmemo vodu i šećer i to je gorivo za organizam. Postoje drugi aspekti hrane - mi uzimamo namirnice kako bismo uneli gradivne i zaštitne jedinice i energiju na poslednjem mestu. Primarno za život su aminokiseline i masti", kaže nutricionista.

Na pitanje kako izgleda današnja ishrana, kaže:

"Klijenti dolaze i govore da je njihov način života takav da ne mogu da se hrane zdravo. Međutim, postoje paradoksnalne činjenice, a to je kada klijenti kažu da ne doručkuju, smatrajući da je doručak važan obrok. Nije tačno da je doručak važan obrok", smatra Kenan Mandra.

On takođe smatra da je ova tvrdnja marketinški slogan agrokulturne industrije iz 50th i 60th godina, a ceo prilog pogledajte u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare