Fitnes i dijeta

Pazite na kolena ona trpe najveća opterećenja

Posle zimske uljuljkanosti kolena mogu da budu vrlo ranjiva, jer je na njima najveće opterećenje.

Ponedeljak, 27.04.2015.

13:15

Izvor: B92

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

Da biste leto dočekali u punoj snazi, sada je pravo vreme da se posvetite kondiciji. Lepo vreme pruža mnogobrojne sportske mogućnosti, odaberite sportove na otvorenom, ali - obratite pažnju na kolena.

Posle zimske uljuljkanosti ona mogu da budu vrlo ranjiva, jer je na njima najveće opterećenje. Dok ne ojačate muskulaturu, a pre svega zglobove, svakodnevno vozite bicikl, plivajte, trčite i šetajte. Ove aktivnosti pomoći će vam da brzo uđete u formu i posvetite se zahtevnijim sportovima.

Zaboravite kolektivne sportove dok ne uđete u formu, jer nagle promene pravca kretanja na terenu i rotacije su pogubni za osetljiva kolena i oštećuju hrskavicu.

Ako baš ne možete da se odreknete partije košarke sa prijateljima, neka to bude samo jednom nedeljno, uz obavezne vežbe zagrevanja pre početka igre. Ali, ako tokom igre osetite i najmanji bol u kolenu, odmah napustite teren!

Izvor: novosti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare