Fitnes i dijeta

Deset načina da ostanete aktivni tokom hladnih dana

Postoji bezbroj načina da ostanete fizički aktivni tokom jeseni i zime. Ostanite u formi i zabavite se uz raznovrsne vežbe.

Petak, 01.12.2017.

13:33

Izvor: Super žena

Deset načina da ostanete aktivni tokom hladnih dana
Foto: Thinkstock

Podeli:

1. U pravu su kada kažu da je šoping krajnje iscpljujuća radnja. Uputite se sa prijateljicom u obližnji šoping centar i razgledajte svaku prodavnicu. Šetajte što više, tako da se na kraju dana osetite zaista umorno.

2. Nabavite tegove za ruke i uz omiljenu televizijsku seriju vežbajte. Neka u početku bude dva, tri puta nedeljno. Ako nemate mogućnost da nabavite tegove, vežbajte sa dve veće flaše vode.

3. Kupite ili iz obližnjeg kluba iznajmite DVD sa primerima vežbi. Ovo je zaista zabavan način da sobu pretvorite u salu za vežbanje i zanimate se dok je napolju loše vreme.

4. Ako živite u zgradi sa liftom, tokom zimskih meseci ga izbegavajte i koristite isključivo stepenice. Na ovaj način bićete u boljoj kondiciji pred proleće i imati priliku da zategnete guzu i noge.

5. Češće sređujte kuću. Aktivirajte se i brišite prozore, sređujte stare stvari, perite veš, čistite kupatilo. Spojite lepo i korisno!

6. Pronađite teretanu u kraju u kojoj ćete tokom zimskih meseci raditi na svakom delu svoga tela. Stvorite sebi obavezu i neka vam ništa ne bude bitnije od toga.

7. Ušuškajte se i izvedite psa u dužu šetnju. Neka to postane deo vaše rutine. Pored toga što je šetnja dobra za vas i kuca će vam biti zahvalna.

8. Sakupljajte opalo lišće i iskoristite priliku da sredite dvorište pre nego što padne prvi sneg.

9. A kada padne prvi sneg, prvenstveno uživajte u njegovim čarima, zatim iskoristite priliku da lopatom očistite glavne prilaze kući ili ulazu ukoliko živite u zgradi.

10. Bilo bi odlično ako imate mogućnost da isplanirate zimovanje sa prijateljima, gde ćete skijati i uživati u ostalim zimskim sportovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare