Fitnes i dijeta

Četiri načina da budete fit, a da se u stvari i ne trudite

Nikako ne spadate u grupu koja ustaje, vežba pre posla, pije razne zelene napitke, ali zato očekujete da budete fit i sa isklesanim mišićima? Da, to je takođe moguće, ali morate da prionete na ove suptilne metode i taktike kako to i da postignete. Početak proleća je pravo vreme za vas.

Utorak, 20.03.2018.

12:31

Izvor: Super žena

Četiri načina da budete fit, a da se u stvari i ne trudite
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Preporuka stručnjaka glasi: da biste bili fit potrebno je dva i po sata nedeljno da se bavite nekom fizičkom aktivnošću. I to je za većinu Evropljana prema poslednjim istraživanjima nedostižan san, je svega 40 odsto ispitanika poslednjeg istraživanja na temu fizičke aktivnosti ispunjava ovu normu.

Ako, ipak, ne odustajete od toniranog tela, onda portal "Metro" preporučuje neke korake koje treba da preduzmete. Delovaće kao da ništa ne radite, a zapravo ćete umnogome poboljšati svoj "fitnes skor".

"Ljudi mislie da moraju da se znoje, idu u teretanu da bi imali utisak da vežbaju. Dovoljno je da se samo više kreću. I to je može da smanji rizik od depresije, gojaznosti, kardiovaskularnih oboljenja", kaže Stefan Mekgregor, direktor Instituta za zdravlje u Mančesteru.

Aktivizam

Ljudima nije u prirodi da budu statični iako većina sada ima "sedeći" način rada, ali i života.

Ako se i vozite autobusom, stojte. Ne morate uvek da sedite. A naravno da pešačite makar jednu stanicu do posla se podrazumeva.

Vežbajte držanje

Ako ne stižete da idete na časove tai čija ili joge, onda se dok se vozite do posla bilo kojim prevoznim sredstvom ne držite. Ti mikropokreti ojačaće vaše reflekse i grupe mišića koje će poboljšati vaše držanje.

TV vežbanje

I dok sedite ispred TV uz omiljenu seriju vežbajte. Na primer sedite na podu ravnih leđa, skupite ispred sebe noge i pomerajte se levo-desno iz boka.

Stepenice

Izbacite lift iz upotrebe. Ni ne razmišljate koliko ih pređete tokom dana, a ako svaki put idete peške, to će biti korisno za vašu figuru.

To je jedna od najboljih vežbi za gluteus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare