Fitnes i dijeta

Najefikasnija joga poza za uništavanje celulita

Joga zajedno sa meditacijom je jedna od najboljih diciplina za opuštanje uma i tela, ali ujedno i za borbu protiv celulita.

Subota, 24.03.2018.

14:54

Izvor: B92

Najefikasnija joga poza za uništavanje celulita
Foto: Thinkstock

Podeli:

straživanje na Univerzitetu Hardvard je dokazalo da vežbanje joge je najefikasniji način da poboljšanje protok limfe, kao i za eliminisanje toksina u telu.

Među mnogobrojnim položajima koji su odlični za istezanje i jačanje tela, postoji jedna asana koja se smatra najboljom za uništavanje celulita. Reč je o položaju orla.

Ovaj položaj je odličan za poboljšanje ravnoteže, istezanje ramena, gornjeg dijela leđa, stražnjeg dela bedara i veoma jednostavno se izvodi.

Stopalo je do stopala. Iz uspravnog položaja blago savijite oba kolena i prebacite desnu natkolenicu preko leve, pa omotajte desno stopalo iza leve potkolenice. Zatim, ispružite obe ruke, desnu postavite ispod leve i savijte dlanove. Zadržite se oko 30 sekundi u ovom položaju.

Za vidljive rezultate položaj orla treba da praktikujete svakog dana, ili bar tri puta nedeljno, oko 20 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare