Fitnes i dijeta

Spas za umorna stopala: Evo kako da se rešite bolova u nogama

Kao u modi, trendovi u fitnesu se stalno menjaju, a jedan od poslednjih noviteta jeste “toega” – joga za vaše pete.

Četvrtak, 07.06.2018.

14:54

Izvor: Super žena

Spas za umorna stopala: Evo kako da se rešite bolova u nogama
Foto: Thinkstock

Podeli:

Ovaj neobičan fitnes trend je oduševio ljubitelje joge, kao i svih osoba koje imaju neke probleme sa petama, nožnim prstima i zglobovima.

Specijalno osmišljeni pokreti za pete u velikoj meri opuštaju napete mišiće i, usled redovnog vežbanja, oslobađaju bola.

"Toega" je dobra za sve, bez obzira na starost i fizičku spretnost, upravo zbog toga što veliki broj ljudi provodi mnogo vremena na nogama, te stalno osećaju pritisak, bol, otečenost.

Najbolje bi bilo raditi vežbe svakog dana od pet do deset minuta, kako biste povećali fleksibilnost, pokretljivost i jačinu peta, stopala i zglobova.

Kako budete osnaživali ova područja, možete da sprečite javljanje mnogih bolesti, bola u peti (plantar fasciitis), bolova u čukljevima i cevanicama, a odlično je za trudnice kod kojih se često javlja otečenost nogu.

Joga za pete se sastoji od istezanja i vežbi, i veoma se jednostavno izvodi. Postoji veliki broj vežbi, a mi smo za vas izdvojili odličnu seriju vežbi za pete koje možete da uradite već danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare