Ovaj aparat pomaže da oporavite mišiće posle treninga

Sistem za oporavak mišića od treninga (EMS) je ono što vam je potrebno posle svakog napora. Evo šta sve može najnoviji aparat baš za to, prema pisanju portala Popšugar (Popsugar).

Fitnes | Super žena |
Podeli

Šta je (EMS) električna stimulacija mišića?

Tu je već godinama i koristi se za oporavak, prevenciju povreda i rehabilitaciju. Najnoviji EMS (259 dolara) šalje električne impulse sa uređaja na određeno područje na telu, stvarajući neželjene kontrakcije mišića, što je korisno na više načina. Jedna studija iz 2012. je pokazala da je EMS efikasan u poboljšanju snage mišića i krvotoka, smanjenju atrofije i bolova i lečenju tkiva.

Uređaj je jednostavan za korišćenje. Pre prve upotrebe preuzmite aplikaciju, uparite uređaje blututom i odaberite koje grupe mišića želite da ciljate. Aplikacija vam omogućava da izaberete svoj specifični program za oporavak (aktivni, produženi, masažu i zagrevanje) i daje upustva o tome kako postaviti elektrode. Vodi vas kroz svaki korak.

Tokom korišćenja kontrolišete intenzitet stimulacije i imate slobodu kretanja. Urednik portala kaže da je obavio tretman na 15 metara od telefona i da nije doživeo prekid blutut veze.

"Takođe sam slučajno zatvorio aplikaciju dok sam bio na telefonu, a tretman je nastavljen sve dok se ne dostigne određeno vreme. Zašto mislim da je ovo vredna investicija, a u svoje telo treba da ulažete. Oporavak je važan posle svakog napora".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu