Fitnes i dijeta

Ovo je pravi razlog da prestanete da se izgladnjujete

Novi trend na društvenim mrežama, koji se krije iza haštaga #ScrewTheScale, naveo je korisnike Instagrama i Tvitera da objavljuju fotografije svojih fitnes transformacija i time skreću pažnju na to da brojevi na vagi nisu toliko bitni kao što mnogi veruju.

Ponedeljak, 24.06.2019.

18:36

Izvor: B92

Ovo je pravi razlog da prestanete da se izgladnjujete
Ilustracija / Foto: Depositphotos/DeborahKolb

Podeli:

Trenutno se na Instagramu nalazi preko 67.000 fotografija pod ovim haštagom. Slike transformacija, od pre i posle mršavljenja, postavljene jedne kraj drugih, koje objavljuju mlade žene izazvale su konfuziju među onima koji nisi bili upućeni u trend.

Na fotografiji koja predstavlja “posle”, devojke su obično teže čak i do 10 kilograma, ali njihovo telo izgleda mnogo bolje.

Trend je nastao iz potrebe da se pokaže da, uz ispravnu ishranu i trening, nije potrebno da marimo koliko smo teški, već da se osećamo dobro i komotno u sopstvenoj koži.

Bitno je jesti dovoljno i trenirati pametno, a ne dugo. Mnoge žene su, u svojim objavama, spominjale da su posle dugih kardio-treninga bile umorne i da se rezultati nisu ispoljavali dok nisu počele pametno da treniraju.

Sa većom mišićnom masom metabolizam se ubrzava, prenosi Men’s Health, tako da je pametnije da se dohvatite tegova i neko vreme poradite na mišićnoj masi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare