Fitnes i dijeta

Mlada osvajačica US opena kaže da ovu vežbu radi bolje od tenisera FOTO VIDEO

Ema Radukanu (18) oduševila je sve svojim nastupom u Njujorku pobedivši u finalu US opena.

Ponedeljak, 13.09.2021.

11:39

Izvor: Super žena

Mlada osvajačica US opena kaže da ovu vežbu radi bolje od tenisera FOTO VIDEO
Foto: Profimedia

Podeli:

Teniserka Heder Votson otkrila je kako Ema ima izrazitu snagu i da postiže rezultate na treninzima kakve muški teniseri teško uspevaju.

Na svojim treninzima ulaže izuzetan napor i disciplinu, koje redovno deli na svom Instagram profilu. Vežba koju rado odrađuje je potisak kuka (hip thrust), pri čemu podiže težinu i do 200 kilograma te naglašava kako muške kolege ne uspevaju da postignu takve rezultate. Kaže kako je navikla da je upoređuju s muškarcima, jer je u timu s kojim je trenirala bila jedina devojka.

Razvojni put Radukanu, bio je neobičan. Do pre samo dve godine, nije bila sigurna da li će se uopšte baviti tenisom, zbog obrazovanja.

Otac ove talentovane teniserke je Rumun, a majka je iz Kine, dok je ona rođena u Torontu. Odrastala je diveći se kineskoj teniserki Li Na, ali i Rumunki Simoni Halep. Tenisom je počela da se bavi sa pet godina u Velikoj Britaniji, u koju se tri godine ranije preselila sa roditeljima.

Britanski mediji previđaju joj blistavu karijeru svetskog sporta, pa tako "San" tvrdi da će ona biti najveća i najbogatija britanska sportistkinja u istoriji te zemlje.

"Njen osmeh sada vredi 3.000.000 funti. Ukoliko ovako nastavi, zaradiće preko sto miliona funti. Osim terena, ona će biti veliki pogodak za brendove odeće, sporta, zdravlja, fitnesa, načina života... Svi će se utrkivati da potpišu ugovor sa njom, jer ne postoji niko poput nje. Ona ima posebnu auru", navodi britanski list.

Za ovakva predviđanja, razlog leži i u tome da joj je agent Maks Ejnsburg, čovek koji je od Marije Šarapove napravio najbogatiju sportistkinju i pomogao joj da, do odlaska u penziju, zaradi 234 miliona funti.

Radukanu je istakla da su joj putovanja i osvajanje turnira doneli samopouzdanje kada je u pitanju tenis.

"Kada sam na tim putovanjima počela da dajem rezultate, definitivno su mi se otvorile oči da mogu nešto više da učinim. Do pre dve godine nisam shvatala da mogu ozbiljo da uspem u tenisu. Međutim, sada sam 100 odsto u njemu", poručila je Britanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare