Fitnes i dijeta

Počela da trenira u 70. godini i inspiracija je mnogima: "Ne vidim da starim" FOTO

Džoan Mekdonald se u 70. godini počela da bavi fitnesom kako bi poboljšala svoje zdravstveno stanje, a ubrzo je postala inspiracija mnogim ljudima.

Nedelja, 05.12.2021.

08:30

Izvor: klix.ba

Default images

Podeli:

Lekar joj je 2016. godine rekao da bi trebala da počne da uzima više lekova, jer je imala problema s pritiskom. Zbog lekova se borila s refluksom kiseline, koji je otežavao njen svakodnevni život. Ćerka ju je upozorila da će završiti u bolnici ako nešto ne preduzme.

Zatim su njih dve počele zajedno da idu na treninge, a nakon godinu je otvorila profil na Instagramu. Njega koristi kako bi ohrabrila ljude da počnu da vode računa o zdravlju, kondiciji i ishrani. Ima preko milion pratioca.

Za magazin "Health" navela je koje stvari bi svi trebalo da redovno rade:

"Jedite pet manjih obroka dnevno, koji su puni proteina, ugljenih hidrata i zdravih masti. Spavajte sedam ili osam sati. Dnevno konzumirajte tri litra vode. Obavezno vežbajte ujutru."

Biciklizam je njen omiljeni oblik vežbanja, a automobil vozi samo ukoliko ide na duže putovanje. Nada se da će za 10 godina i dalje biti ovoliko jaka i aktivna.

"Ne vidim da starim. U penziji imaš više slobodnog vremena i treba ga pametno iskoristiti", dodala je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.