Fitnes i dijeta

Ovo su saveti stručnjaka za fizičku aktivnost nakon porođaja

Novim majkama povratak fizičkoj aktivnosti može da bude poprilično izazovan i naporan, a veoma je bitno da imaju punu podršku i pomoć od svojih bližnjih.

Nedelja, 12.12.2021.

08:59

Izvor: index.hr

Ovo su saveti stručnjaka za fizičku aktivnost nakon porođaja
Foto: Shutterstock/Photographee.eu

Podeli:

Najvažnija stvar kod vežbanja nakon porođaja nisu čučnjevi, iskoraci ni rezultati vidljivi na telu, nego fokus i briga za sopstveno zdravlje. Beba je centar sveta, ali zdravlje i raspoloženje majke je, takođe, od izuzetne važnosti.

Jen Dugard je kreatorka internet stranice za mame, koja služi za povezivanje majki sa iskusnim ličnim trenerima, u saradnji s fizioterapeutima.

Oni zajedno pomažu ženama i brinu se o njima, a Jen je ponudila par savete za početnike.

Povratak vežbanju

"Krenite i ne upoređujte se sa drugim ženama. Zapamtite, svako začeće, trudnoća i iskustvo porođaja su različiti. Upoređivanje s drugim ženama vam neće pomoći. Uključite se u svoje iskustvo i na svakom koraku stanite i upitajte se osećate li se prijatno. Takođe se podsetiti da je vaša vrednost mnogo veća od veličine vašeg tela.

Niste ništa bolji ako brže izgubite višak kilograma. Nećete se više voleti samo zato što ste manji. Ne zaboravite da pratite nivoe svoje energije i u skladu s tim, prilagoditi svoj trening. Preterivanje s napornim treninzima visokog intenziteta kad ste neispavani i osetljivi nikom ne pomažu."

Edukujte se o pravilnom korišćenju mišića karlice. Taj skup mišića u principu drži sve vaše unutrašnje organe na mestu. Posavetujte se sa stručnjacima i ne žurite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare