Fitnes i dijeta

Ploging - novi fitnes trend koji čuva prirodu

Novi trend u svetu fitnesa koji spaja lepo i korisno.

Četvrtak, 28.04.2022.

13:16

Izvor: B92

Ploging - novi fitnes trend koji čuva prirodu
Foto: Roman Rybaleov/Shutterstock

Podeli:

Reč je o plogingu, sve popularnijem obliku fizičke aktivnosti koji je stigao iz Švedske, a koji spaja trčanje, hodanje i prikupljanje smeća. Korisno zar ne?

Dakle, umesto napornog vežbanja u teretani, gde ne možete puno da doprinesete životnoj sredini, a i ne nalazite se na svežem vazduhu, možete započeti zdravu šetnju u okolini i sakupljati smeće u kantu.

Šta je ploging?

Termin ploging smislio je Erik Ahlstrom, skijaš koji je grupu "Plogga" pokrenuo 2016. godine. Unazad nekoliko godina, ploging se iz Stokholma počeo širiti svetom. Tako da zahvaljujući njemu danas brojni trkači sakupljaju smeće dok vežbaju u prirodi i tako doprinese i sebi i planeti zemlji.

Koristi ploginga za telo?

Jasno je da trčanje ili hodanje u kombinaciji sa čučnjevima dok prikupljamo smeće, povoljno utiču na vaše telo i da pored toga što su dobre kardio vežbe, takođe su dobre i za vaše noge i zadnju ložu dok radite čučnjeve. U slučaju da se ne osećate prijatno da dodirujete smeće, plogeri savetuju da se samo dobro pripremite sa rukavicama i kesom za đubre pred vaš ploging trening.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare