Fitnes i dijeta

Zabavite se dok vežbate: Zumba sagoreva kalorije, izgrađuje mišiće i tu nije kraj...

Zumba je aerobna plesna vežba koja se oslanja na latinoameričku muziku i ritmove, a ima veliki uticaj na telo.

Sreda, 13.07.2022.

14:16

Izvor: Novosti

Zabavite se dok vežbate: Zumba sagoreva kalorije, izgrađuje mišiće i tu nije kraj...
Foto: Undrey/Shutterstock

Podeli:

Sagoreva stomačne masti i kalorije – Kretanje je sama osnova zumbe, bilo da se radi o plesu, pomeranju kukova ili čak izvođenju fitnes vežbi, kao što su sklekovi, koje su ugrađene u rutinu. Jedan trening zumbe može sagoreti između 600 i 1.000 kalorija.

Zumba je vežba za celo telo – Tokom zumba plesa vežbate noge koracima, jačate ruke ljuljajućim pokretima i sklekovima, a trbušnjake i leđa razvijate čučnjevima.

Izgrađuje mišićnu masu i tonizira telo – Konzistentnim vežbanjem zumbe možete iskoristiti jednu od najvažnijih prednosti zumbe – možete tonirati svoje telo, učiniti ga vitkijim i zdravijim. Zumba angažuje skoro svaki mišić u telu i povećava fizičku snagu. Tegovi se koriste u zumbi za jačanje i toniranje ruku uz povećanje potrošnje energije.

Poboljšava fleksibilnost – Zumba kombinuje ples sa vežbanjem i pokreti koji su uključeni u to podstiču fleksibilnost, posebno u bokovima i srednjem delu. Zumba vežbe, kao što su skokovi i iskoraci, jačaju i istežu mišiće nogu dok povećavaju fleksibilnost i koordinaciju.

Zumba jača imunitet – Jedna od glavnih prednosti zumba vežbi je poboljšanje cirkulacije krvi u vašem telu, što je jedna od njenih prednosti. Ritam vašeg srca se poboljšava kada vežbate. Bez obzira na to koliko je vaša ishrana zdrava, vaša krv isporučuje hranljive materije celom telu kroz cirkulaciju. Poboljšana cirkulacija krvi će vas održati zdravim veoma dugo, isporučujući hranljive materije iz vaše zdrave ishrane u svaki deo vašeg tela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare