Fitnes i dijeta

Za ovakvo telo, kaže: "Ne prekidam vežbu kad počnem da osećam bol"

Brazilka Ana Lima pre 13 godina zakoračila je u svet bodibildinga, a danas je zbog masivnih mišića nazivaju ženskim Hulkom. Lima trenira pet dana u nedelji, a najviše radi na nogama, na kojima bi joj, smatraju njeni obožavatelji, mogao pozavideti Arnold Švarceneger.

Nedelja, 21.08.2022.

07:28

Izvor: Index

Default images

Podeli:

"Dobijanje mišićne mase u nogama zahteva predanost. Koristim tegove od 20 do 25 kilograma sa svake strane i ne prekidam vežbu kad počnem da osećam bol", kaže Lima.

Za ovu Brazilku kažu da je ženski Hulk: "Volim pažnju koju dobijam" FOTO


Dva dana u nedelji se odmara kako bi izbegla hipertrofiju, odnosno nenormalno povećanje mišića. Pre treninga uvek konzumira masti i ugljene hidrate.

"To mi pomaže da se opskrbim energijom potrebnom za intenzivne vežbe koje izvodim", dodaje.

Ono što savetuje drugima je da ne dižu teške tegove kada to nije potrebno, posebno na početku fitnes putovanja.

"Ne morate odmah dizati 20 kilograma. Ideja je da postupno povećavate težinu dok ne dođete do onoga što možete da podnesete", istaknula je.
Ove godine učestvovala je i u izboru za Mis BumBum, najpoznatijem godišnjem takmičenju za vlasnicu bujne zadnjice, ali joj je izmaklo prvo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.