Fitnes i dijeta

Vežbanje ne mora da bude kazna: Pet načina da sagorite kalorije, a da ne trčite

Otkrivamo načine kako da sagorite kalorije bez trčanja.

Ponedeljak, 22.08.2022.

10:27

Izvor: Novosti

Vežbanje ne mora da bude kazna: Pet načina da sagorite kalorije, a da ne trčite
Foto: Pressmaster/Shutterstock

Podeli:

Mnogi stručnjaci iz sveta fitnesa savetuju trčanje kao najbolji vid fizičke aktivnosti ukoliko je vaš cilj sagorevanje kalorija.

Međutim, ne uživaju svi u trčanju. Ukoliko vas trčanje opterećuje više nego što bi trebalo, ne prija vašem telu i čini da fizičku aktivnost smatrate "kaznom" bolje je izabrati drugi način treniranja.

Na primer, zašto to ne bi bio ples? Uživajte u fizičkoj aktivnosti dok gledate kako vaša figura izgleda sve lepše iz dana u dan.

Ples

Ples je dugo bio omiljeni kardio trening za mnoge modele, glumice i pristalice zdravog načina života iz mnogo razloga. Prvo, ovo je odlično opterećenje za celo telo: sat i po do dva sata plesnog treninga ne samo da će efikasno sagoreti kalorije, već će i ojačati mišiće. Drugo, ovo je najraznovrsnija vrsta fizičke aktivnosti - možete izabrati jedan od desetina plesnih pravaca, ili možete da ih menjate u zavisnosti od vašeg raspoloženja.

Preskakanje konopca

Kao deca, svi smo voleli da skačemo konopac i nismo ni slutili kakav je to dobar trening. Samo 20-30 minuta takve aktivnosti može sagoreti do 400 kcal i ojačati mišiće celog tela. Još jedan lep bonus je limfna drenaža. Skakanje (naročito ako se izvodi ujutru) pomaže da se rasprši limfa, oslobodi se viška tečnosti, poboljša venska cirkulacija i smanji pojava celulita.

Plivanje

Drugi način da kombinujete trening sa zadovoljstvom je odlazak na bazen (ili na jezero, ako imate neko u blizini). Plivanje efikasno sagoreva kalorije, jača mišiće celog tela, pomaže da se opustite i dovedete misli u red.

Biciklizam

Još jedan omiljeni sport iz detinjstva koji se pokazao kao efikasan način sagorevanja kalorija. Samo sat vremena na biciklu je odličan trening za noge i pristojan kardio trening. Možete koristiti bicikl za vežbanje u teretani, ili možete kombinovati trening sa zadovoljstvom: okupite prijatelje i idite na vožnju u najbližem parku.

Hodanje

Malo ljudi zna za to, ali hodanje brzim tempom može biti još efikasnije od džogiranja, ali ne opterećuje zglobove. Najidealnija opcija je planinarenje, ali ako nemate planine u blizini, možete samo prošetati parkom u blizini kuće. Najvažnije je pratiti tempo i ne ići laganim tempom , inače ćete na rezultate takvih „treninga“ morati da čekati veoma dugo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare